Адора Flatiron Скопје
Адора Diаmond Garden
Аеродром црква 3
Сакам да купам СТАН

Новости

11/07/2013

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ВО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ ЗА „ВЕШТАЧКИОТ ЗЕМЈОТРЕС“ НА „АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ“ И ИЗИИС

Научната потврда на врвната асеизмичка стабилност на елитните станбени објекти на „Адора Инженеринг“ со симулираниот „вештачки земјотрес“ на станбена  десеткатница во општина Аеродром, Скопје, предизвика огромен интерес во јавноста и во медиумите, за што потврда се и повеќе од 60-тината објави во печатените, електронските и интернет медиумите. Успешниот проект што „Адора Инженеринг“ заедно со ИЗИИС…

Повеќе
10/07/2013

„Вештачки земјотрес“ по повод 50 години од скопскиот земјотрес, ја потврди асеизмичката стабилност на станбените објекти на Адора Инженеринг

   „Вештачки симулиран потрес“ на десеткатен објект во станбената населба „Адора“ во општина Аеродром, Ново Лисиче, во Скопје, изведен денес, и научно ја потврди врвната асеизмичка стабилност и цврстина на елитните станбено-деловни објекти на „Адора Инженеринг“ во Скопје. Градежната компанија, која е прва и единствена што направи тест на сигурноста со „вештачко земјотрес“ на станбена…

Повеќе
09/07/2013

Прием во чест на завршувањето на Европското првенство во борење во Резиденција Адора инженеринг –Црниче 06,07,2013 г.

    Адора инженеринг дооел Скопје во Резиденцијата Црниче на Водно, во саботата 06,7,2013 г. организира свечен прием во чест на завршувањето на Европското  првенство во борење,кое се одржа во Скопје, Македонија од 02-07 јули 2013 г. На приемот присуствуваа првите  луге  на  ЦЕЛА-Асоцијација на боречките  спортови на Европа, кои  Проф. д-р. Ванчо Чифлиганец го…

Повеќе
03/07/2013

Извршниот директор на „Адора Инженеринг“ Драгана Чифлиганец се стекна со титула доктор на науки

 Драгана Чифлиганец, извршниот директор на „Адора Инженеринг“ се стекна  со титулата доктор на науки, откако на 2 јули 2013 година, успешно ја одбрани докторската дисертација на тема: „Улогата и значењето на управувањето на малите и средни претпријатија“ на Правниот факултет „Јустинијан Први“ на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје. Драгана Чифлиганец на одбрана на…

Повеќе
26/06/2013

„АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ“ И „АДИНГ“ ЈА ПРОДЛАБОЧИЈА СОРАБОТКАТА ЗА ПРИМЕНА НА НАЈКВАЛИТЕТНИ МАТЕРИЈАЛИ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО

Највисокото раководство на реномираните компании „Адора Инженеринг“ и „Адинг“, генералните директори проф. д-р Ванчо Чифлиганец и Благоја Дончев,  договорија продлабочување на соработката за примена на највисоките стандарди и материјали во градежните работи на „Адора Инженеринг“. Целта е се што досега се увезувало од странство, да се замени со висококвалитетни материјали од домашното продизводство на „Адинг“,…

Повеќе
24/06/2013

2,5%-ИСТОРИСКИ НАЈНИСКА КАМАТНА СТАПКА НА КРЕДИТ ЗА КУПУВАЊЕ ЕЛИТЕН СТАН ВО МАКЕДОНИЈА, ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ-СКОПЈЕ

-„Адора Инженеринг“-Скопје, градежниот лидер во регионот и најуспешна компанија во градежништвото во 2012-та година според Централниот Регистар на Република Македонија, на своите купувачи им нуди најповолен станбен кредит со историски најниска каматна стапка досега во Македонија. Со само 2,5 % камата, субвенционирана во првите три години од „Адора Инженеринг“, во соработка со НЛБ Тутунска банка, …

Повеќе
18/06/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ И ШПАРКАСЕ БАНКА СО НОВА НАЈПОВОЛНА ПОНУДА ЗА КУПУВАЧИТЕ НА СТАНОВИ / СУПЕР ШАНСА ЗА ЕЛИТЕН ДОМ

Субвенциониран станбен кредит со најниска камата, договорија генералниот директор на „Адора Инженеринг“, проф. д-р Ванчо Чифлиганец и генералниот директор на Шпаркасе Банка проф. д-р Глигор Бишев, кои со раководните тимови имаа работна средба во „Адора Инженеринг“. Ова е  најповолна понуда досега на пазарот на станбеното кредитирање во Македонија и пошироко, што ќе се реализира со…

Повеќе
14/05/2013

ПОНУДА НА КВАЛИТЕТЕН ДОМ ОД АДОРА, ПО ПОВОД 15-ТИ МАЈ, МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА СЕМЕЈСТВОТО

        Во знак на внимание и поддршка на Меѓународниот ден на семејството-15 Мај, што се одбележува во целиот свет под покровителство на ООН, градежната компанија „Адора Инженеринг“ нуди поволна понуда во мај на квалитетни домови во своите елитни станбено-деловни објекти во Скопје, Охрид и Струмица. Секое семејство заслужува квалитетен дом, за современо,…

Повеќе
01/05/2013

ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕН, СЕ ПОСТАВИ КАМЕН ТЕМЕЛНИК И СЕ ГРАДИ КАМБАНАРИЈА НА ЦРКВАТА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ

ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕН, СЕ ПОСТАВИ КАМЕН ТЕМЕЛНИК И СЕ ГРАДИ КАМБАНАРИЈА НА ЦРКВАТА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ По повод Велигденските празници, се постави камен темелник и се гради камбанарија на црквата Свети „Јован Крстител“ во новиот парк во општина Аеродром, Скопје, донација на градежната компанија „Адора Инженеринг“. Поставена на северната страна во дворот…

Повеќе
01/05/2013

„АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ“-СКОПЈЕ-ПРВА ГРАДЕЖНА КОМПАНИЈА ПО УСПЕХ И НА 12-ТО МЕСТО МЕЃУ НАЈУСПЕШНИТЕ ФИРМИ ВО МАКЕДОНИЈА

„Адора Инженеринг“, по повод првото-лидерско место меѓу градежните компании од високата градба во 2012 година во Македонија и 12-та позиција како најуспешна компанија, според најновиот извештај на Централниот Регистар на Р. М., за Првомајските и Велигденски празници нуди специјална понуда со поволни цени и услови за купувачите. За само една година, од 2011 досега, според…

Повеќе
24/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТЗА ЕЛИТНИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО

„Адора Инженеринг“ го доби 8-то високо национално признание за најдобри општествено одговорни практики, плакета за 2012 година, за проектот ЕКО ДОМ ЗА ДЕНЕС И ЗА УТРЕ, СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО, во категоријата Однос кон животната средина од министерството за економија.  Национално признание за најдобри ООП за Адора Инженеринг за 2012 година Проектот е дел од долгорочната стратегија…

Повеќе
23/04/2013

СО 3,20% КАМАТА, АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ И СТОПАНСКА БАНКА-СУПЕР ШАНСА ЗА НОВ ДОМ!

Градежната компанија Адора Инженеринг и Стопанска банка ги обезбедија најповолните услови за купување нов дом, со фиксна каматна стапка од само 3,20% во првите 3 години, за клиенти кои платата ја примаат преку банката. Целта на Адора Инженеринг со овој субвенциониран кредит од страна на компанијата, е да им овозможи на граѓаните да станат сопственици…

Повеќе
23/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЈА ОДБЕЛЕЖА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА ПРОДАВАЧИТЕ НА УЛИЧНИ ВЕСНИЦИ

Продавачите на улични весници ја посетија „Адора Инженеринг“, каде вработените се вклучија во одбележувањето на меѓународната недела на продавачи на улични весници. Веселите продавачи, Ален и Армандо, згрижени во Дневниот центар за деца на улица во Шуто Оризари и Антон, од социјално загрозено семејство, беа срдечно дочекани од вработените кои купувајќи го весникот „Лице в…

Повеќе