Адора Flatiron Скопје
Адора Diаmond Garden
Аеродром црква 3
Сакам да купам СТАН

Новости

24/06/2013

2,5%-ИСТОРИСКИ НАЈНИСКА КАМАТНА СТАПКА НА КРЕДИТ ЗА КУПУВАЊЕ ЕЛИТЕН СТАН ВО МАКЕДОНИЈА, ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ-СКОПЈЕ

-„Адора Инженеринг“-Скопје, градежниот лидер во регионот и најуспешна компанија во градежништвото во 2012-та година според Централниот Регистар на Република Македонија, на своите купувачи им нуди најповолен станбен кредит со историски најниска каматна стапка досега во Македонија. Со само 2,5 % камата, субвенционирана во првите три години од „Адора Инженеринг“, во соработка со НЛБ Тутунска банка, …

Повеќе
18/06/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ И ШПАРКАСЕ БАНКА СО НОВА НАЈПОВОЛНА ПОНУДА ЗА КУПУВАЧИТЕ НА СТАНОВИ / СУПЕР ШАНСА ЗА ЕЛИТЕН ДОМ

Субвенциониран станбен кредит со најниска камата, договорија генералниот директор на „Адора Инженеринг“, проф. д-р Ванчо Чифлиганец и генералниот директор на Шпаркасе Банка проф. д-р Глигор Бишев, кои со раководните тимови имаа работна средба во „Адора Инженеринг“. Ова е  најповолна понуда досега на пазарот на станбеното кредитирање во Македонија и пошироко, што ќе се реализира со…

Повеќе
14/05/2013

ПОНУДА НА КВАЛИТЕТЕН ДОМ ОД АДОРА, ПО ПОВОД 15-ТИ МАЈ, МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА СЕМЕЈСТВОТО

        Во знак на внимание и поддршка на Меѓународниот ден на семејството-15 Мај, што се одбележува во целиот свет под покровителство на ООН, градежната компанија „Адора Инженеринг“ нуди поволна понуда во мај на квалитетни домови во своите елитни станбено-деловни објекти во Скопје, Охрид и Струмица. Секое семејство заслужува квалитетен дом, за современо,…

Повеќе
01/05/2013

ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕН, СЕ ПОСТАВИ КАМЕН ТЕМЕЛНИК И СЕ ГРАДИ КАМБАНАРИЈА НА ЦРКВАТА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ

ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕН, СЕ ПОСТАВИ КАМЕН ТЕМЕЛНИК И СЕ ГРАДИ КАМБАНАРИЈА НА ЦРКВАТА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ По повод Велигденските празници, се постави камен темелник и се гради камбанарија на црквата Свети „Јован Крстител“ во новиот парк во општина Аеродром, Скопје, донација на градежната компанија „Адора Инженеринг“. Поставена на северната страна во дворот…

Повеќе
01/05/2013

„АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ“-СКОПЈЕ-ПРВА ГРАДЕЖНА КОМПАНИЈА ПО УСПЕХ И НА 12-ТО МЕСТО МЕЃУ НАЈУСПЕШНИТЕ ФИРМИ ВО МАКЕДОНИЈА

„Адора Инженеринг“, по повод првото-лидерско место меѓу градежните компании од високата градба во 2012 година во Македонија и 12-та позиција како најуспешна компанија, според најновиот извештај на Централниот Регистар на Р. М., за Првомајските и Велигденски празници нуди специјална понуда со поволни цени и услови за купувачите. За само една година, од 2011 досега, според…

Повеќе
24/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТЗА ЕЛИТНИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО

„Адора Инженеринг“ го доби 8-то високо национално признание за најдобри општествено одговорни практики, плакета за 2012 година, за проектот ЕКО ДОМ ЗА ДЕНЕС И ЗА УТРЕ, СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО, во категоријата Однос кон животната средина од министерството за економија.  Национално признание за најдобри ООП за Адора Инженеринг за 2012 година Проектот е дел од долгорочната стратегија…

Повеќе
23/04/2013

СО 3,20% КАМАТА, АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ И СТОПАНСКА БАНКА-СУПЕР ШАНСА ЗА НОВ ДОМ!

Градежната компанија Адора Инженеринг и Стопанска банка ги обезбедија најповолните услови за купување нов дом, со фиксна каматна стапка од само 3,20% во првите 3 години, за клиенти кои платата ја примаат преку банката. Целта на Адора Инженеринг со овој субвенциониран кредит од страна на компанијата, е да им овозможи на граѓаните да станат сопственици…

Повеќе
23/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЈА ОДБЕЛЕЖА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА ПРОДАВАЧИТЕ НА УЛИЧНИ ВЕСНИЦИ

Продавачите на улични весници ја посетија „Адора Инженеринг“, каде вработените се вклучија во одбележувањето на меѓународната недела на продавачи на улични весници. Веселите продавачи, Ален и Армандо, згрижени во Дневниот центар за деца на улица во Шуто Оризари и Антон, од социјално загрозено семејство, беа срдечно дочекани од вработените кои купувајќи го весникот „Лице в…

Повеќе
Во Дубаи
23/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НИ ГО ОТКРИ ЧУДЕСНИОТ СВЕТ НА ДУБАИ

„Никогаш нема да го заборавиме прекрасното патување во Дубаи. Благодарение на „Адора Инженеринг“, прв пат стапнавме на Блискиот Исток и го откривме магичниот град, кој несопирливо се развива, експанзивно се гради и е една од најпосетените туристички атракции во светот. Дубаи плени со модерниот сјај, кој е совршено споен со ориентралната традиција и култура на…

Повеќе
Вицепремиерот Ставрески го посети штандот на Адора Инженеринг
23/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СО НАГРАДНО ПАТУВАЊЕ ВО ДУБАИ ЗА КУПЕН СТАН И СПЕЦИЈАЛЕН ПОПУСТ НА САЕМОТ НА НЕДВИЖНОСТИ REALEXPO

„Адора Инженеринг“ по трет пат со репрезентативен штанд се претставува на Меѓународниот саем за недвижности RealExpo 2013 во Скопје. Периодот меѓу двете саемски манифестации беше со најголеми инвестициски проекти на компанијата, која комплетно заврши и предаде 300 станови со имотни листови. Во тек е изградбата на пет нови елитни висококвалитетни станбено-деловни објекти во Скопје со…

Повеќе
Вицепремиерот Ставрески, дир. Кавракова и ген. дир. д-р Чифлиганец на штандот на Адора Инженеринг
23/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НУДИ МНОГУ НАГРАДИ И ПОВОЛНИ ПОПУСТИ НА САЕМОТ НА НЕДВИЖНОСТИ REALEXPO СКОПЈЕ

Првиот ден на саемот на недвижности RealExpo 2013, репрезентативниот штанд на Адора Инженеринг го посетија 1500 посетители. Од нив, 150 покажаа изразен интерес за купување на стан, за што детални информации добија од менаџерите за продажба во компанијата. По отворањето на саемот, штандот на Адора Инженеринг прв го посети заменик претседателот на Владата на Република…

Повеќе
Генералниот директор проф. д-р Ванчо Чифлиганец - победник на неделата - магазин Капитал
23/04/2013

ШТО ОБЈАВИ МАГАЗИНОТ КАПИТАЛ НА 7 МАРТ 2013 ЗА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ И ПОБЕДНИКОТ НА НЕДЕЛАТА ВО БИЗНИС КРУГОВИТЕ-ГЕН. ДИР. ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

      Генералниот директор проф. д-р Ванчо Чифлиганец – победник на неделата – магазин Капитал   Зошто купив стан од Адора Инженеринг?   Страница од магазин Капитал на 7-ми март 2013      

Повеќе
Ген. дир, проф. д-р Ванчо Чифлиганец на затворањето на RealExpo-Скопје 2013
23/04/2013

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НАПРАВИ ИНВЕСТИЦИСКИ БУМ ВО 2012 ГОДИНА

Адора Инженеринг во периодот меѓу двата саеми на недвижности, во текот на 2012 година, продаде околу 270 елитни станови во Скопје, Охрид и Струмица, комплетно заврши и предаде во употреба 300 станови во Скопје и изгради нови 300 висококвалитетни станови во општината Аеродром, Ново Лисиче-Скопје. Со вкупен годишен обрт од околу 50 милиони евра и…

Повеќе