АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ПО ПОВОД 50 ГОДИНИ ОД СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС, СО АСЕИЗМИЧКИ ПАСОШ ЗА СИГУРЕН ДОМ И МИРЕН СОН НА ГРАЃАНИТЕ

Со цел преку станбено-деловни објекти со подобра асеизмичка стабилност да се зголеми сигурноста и безбедноста на граѓаните на Скопје и Македонија, „Адора Инженеринг“ на уникатен начин се вклучи во одбележувањето на 50 годишнината од скопскиот земјотрес. Во соработка со Институтот за земјотресно инженерство и сеизмологија ИЗИИС, градежната компанија во јули, на станбена десеткатница на „Адора“ […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НА ТЕЛЕВИЗИИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

„Адора Инженеринг“ е доста присутна во медиумите во Македонија со прилози и текстови на актуелни теми од градежништвото и комплементарни дејности. На 26 јули, на 50 годишнината од скопскиот земјотрес, во рамките на одбележувањето „Скопје се сеќава“, на Македонската телевизија, во утринската програма „Добро утро Македонијо“, гостин е проф. д-р Ванчо Чифлиганец, сопственик и ген. […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ КАКО ГЛАВЕН СПОНЗОР ГО ПОДДРЖУВА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКО ЛЕТО 2013

Во рамките на корпоративните општествено одговорни практики, „Адора Инженеринг“ како главен спонзор, го поддржува 53-тото издание на нашата најголема музичко-сценска манифестација Охридско Лето, што синоќа со спектакуларен концерт на светски познатиот баритон од Русија Дмитриј Хворостовски беше свечено отворено пред неколку илјадна публика во Античкиот театар во Охрид. Со поддршка на овој меѓународен фестивал со […]

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ВО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ ЗА „ВЕШТАЧКИОТ ЗЕМЈОТРЕС“ НА „АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ“ И ИЗИИС

Научната потврда на врвната асеизмичка стабилност на елитните станбени објекти на „Адора Инженеринг“ со симулираниот „вештачки земјотрес“ на станбена  десеткатница во општина Аеродром, Скопје, предизвика огромен интерес во јавноста и во медиумите, за што потврда се и повеќе од 60-тината објави во печатените, електронските и интернет медиумите. Успешниот проект што „Адора Инженеринг“ заедно со ИЗИИС […]

„Вештачки земјотрес“ по повод 50 години од скопскиот земјотрес, ја потврди асеизмичката стабилност на станбените објекти на Адора Инженеринг

   „Вештачки симулиран потрес“ на десеткатен објект во станбената населба „Адора“ во општина Аеродром, Ново Лисиче, во Скопје, изведен денес, и научно ја потврди врвната асеизмичка стабилност и цврстина на елитните станбено-деловни објекти на „Адора Инженеринг“ во Скопје. Градежната компанија, која е прва и единствена што направи тест на сигурноста со „вештачко земјотрес“ на станбена […]

Прием во чест на завршувањето на Европското првенство во борење во Резиденција Адора инженеринг –Црниче 06,07,2013 г.

    Адора инженеринг дооел Скопје во Резиденцијата Црниче на Водно, во саботата 06,7,2013 г. организира свечен прием во чест на завршувањето на Европското  првенство во борење,кое се одржа во Скопје, Македонија од 02-07 јули 2013 г. На приемот присуствуваа првите  луге  на  ЦЕЛА-Асоцијација на боречките  спортови на Европа, кои  Проф. д-р. Ванчо Чифлиганец го […]

Извршниот директор на „Адора Инженеринг“ Драгана Чифлиганец се стекна со титула доктор на науки

 Драгана Чифлиганец, извршниот директор на „Адора Инженеринг“ се стекна  со титулата доктор на науки, откако на 2 јули 2013 година, успешно ја одбрани докторската дисертација на тема: „Улогата и значењето на управувањето на малите и средни претпријатија“ на Правниот факултет „Јустинијан Први“ на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје. Драгана Чифлиганец на одбрана на […]