ПРОБНОТО ПАРНО ГРЕЕЊЕ ВО ОБЈЕКТОТ ПОД ВОДНО И ДВА ОБЈЕКТИ ВО НОВО ЛИСИЧЕ-СКОПЈЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ОКОЛУ 15 НОЕМВРИ

Градежната компанија Адора Инженеринг-Скопје ги известува станарите во елитните објекти на компанијата: Скопје-Под Водно на ул. „Димче Мирчев“ бр. 20 во центарот на Скопје и двата станбени објекти во комплексот „Адора“ во Ново Лисиче, општина Аеродром, на бул. „АСНОМ“ бр. 33 и ул. „Февруарски поход“ бр. 42, дека околу 15-ти ноември треба да започне пробното […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА УЧИЛНИЦИ ВО ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВО РАДОВИШ

„Адора Инженеринг“-Скопје донираше детски масички и столчиња во детската градинка „Ацо Караманов“ во Радовиш. Градежната компанија покажа слух за потребите на најмладите жители на Радовиш и на иницијатива на раководството на градинката, одлучи да помогне за опремување на дел од училниците, со соодветна опрема, со цел се создадат подобри услови за реализација на воспитно-образовниот процес […]

СО ВГРАДЕНИ 500 М³ БЕТОН ПОСТАВЕНА ТРЕТАТA АРМИРАНО-БЕТОНСКА ПЛОЧА НА НОВИОТ ОБЈЕКТ СКОПЈЕ-АЕРОДРОМ-ЦРКВА

Со вградување 500 м³ бетон, 47 кг/м² и 130 кг/м³, вредните градежни работници и мајстори на Адора Инженеринг ја поставија третата приземна армирано-бетонска плоча на новиот елитен објект кај црквата Свети Илија, во новиот станбен комплекс којшто компанијата го гради во срцето на општина Аеродром, Скопје. Во близина на главната Автобуска и железничка станица во […]

Д-Р ДРАГАНА ЧИФЛИГАНЕЦ, ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СО ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ПАЗАРОТ НА НЕДВИЖНОСТИ НА БИЗНИС ФОРУМОТ НА РОТАРИ КЛУБОТ СКОПЈЕ-ЦЕНТАР

Извршниот директор на „Адора Инженеринг“-Скопје, д-р Драгана Чифлиганец, со презентација на тема „Пазарот на недвижнини, состојби и перспективи“, во хотелот „Стоун Бриџ“ во Скопје се претстави на V годишниот бизнис форум, кој вчера се одржа во организација на Ротари клубот Скопје-Центар. Пред претставници на дипломатскиот кор, членовите на Ротари клубовите од Скопје и Македонија, претставници […]

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ НОВИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СКОПЈЕ- АЕРОДРОМ ЦЕНТАР КАЈ ЦРКВАТА СВЕТИ ИЛИЈА

Со засилено темпо се гради новиот елитен објект на Адора Инженеринг-Скопје во станбениот комплекс во срцето на општина Аеродром, во близина на црквата Свети Илија, во Скопје. По поставувањето на темелната основна плоча со дебелина од 120 cm и 1550 м³ бетон, во ек се подготвителните работи и подигнувањето на бетонските столбови за поставување на […]

ИНОВАЦИЈАТА-ТУЛА-ПРОИЗВЕДЕНА ЗА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ- ДРАСТИЧНО ПОМАЛИ ТОПЛИНСКИ ГУБИТОЦИ И ПОДОБРЕНА ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА НА НОВИОТ ЕНЕРГЕТСКИ СТАНБЕН ОБЈЕКТ-А КЛАСА ВО СКОПЈЕ-АЕРОДРОМ ЦЕНТАР

Новиот станбен објект на Адора Инженеринг во Скопје-Аеродром Центар е комплетно изѕидан со керамички блок со ниска вредност на коефициентот на топлинска спроводливост (вредност ламбда), специјално дизајниран и произведен за потребите на Адора. Се работи за специјална тула, изработена од домашно производство со цел да се подобрат карактеристиките на фасадните ѕидови, за што таа е […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СО ДОНАЦИИ ЗА СВОИТЕ ВРАБОТЕНИ

„Адора Инженеринг“-Скопје во рамките на општествено одговорните активности за поддршка и помагање на вработените, по повод верскиот празник Курбан Бајрам додели помош на двајца свои вработени. Левис Копчалков од Радовиш, доби подарок лап топ за 12 годишниот син Месут, што компанијата го донира за подобри можности за неговото образование, проширување на општите  знаења и создавање […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЗАПОЧНА ДА ГО ГРАДИ ВТОРИОТ ОБЈЕКТ ВО ЕЛИТНИОТ СТАНБЕН КОМПЛЕКС ВО СРЦЕТО НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ

Во непосредна близина на црквата „Свети Илија“ и Меѓународната железничка и автобуска станица во Скопје, во срцето на Општина Аеродром, Адора Инженеринг го гради вториот елитен објект во станбениот комплекс со три објекти на овој простор. По длабинските стручни испитувања на тлото и постигнатата геомеханичка стабилност до 100 Mpa, поставена е темелна плоча со дебелина […]

СО ПРИМЕНА НА ИНОВАЦИИТЕ ЗА БЕЗБЕДНО, КВАЛИТЕТНО И ЕКОНОМИЧНО ДОМУВАЊЕ И ПРОМОЦИЈА НА ПРВИОТ А-КЛАСА ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН ОБЈЕКТ, АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НА МАКИНОВА 2013

Како лидер во градежништвото во Македонија кој постојано ги применува современите иновации во високоградбата за побезбедно, поквалитетно и долгорочно поекономично домување, единствениот градежен супербренд Адора Инженеринг се претстави на саемот за иновации Макинова во рамките на Технома 2013 во Скопје. Според генералниот директор проф. д-р Ванчо Чифлиганец, градењето дом во кој треба да живеат повеќе […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ИЗГРАДИ ПРВИОТ „А-КЛАСА“ НИСКО ЕНЕРГЕТСКИ КОЛЕКТИВЕН СТАНБЕН ОБЈЕКТ ВО МАКЕДОНИЈА

На саемот за иновации Макинова, во рамките на Технома 2013, трговската марка Адора Инженеринг ќе го претстави иновативниот продукт, првиот изграден колективен станбен објект „А-КЛАСА“ во Македонија, според новиот правилник за енергетски карактеристики на згради. Објектот, кој е прв што во Македонија се гради со стручна студија за енергетска ефикасност на д-р Петар Николовски, според […]