AWARD FOR INDIVIDUAL PHILANTHROPY 2013 FOR PROF. DR VANCHO CHIFLIGANEC

Prof. doc. Vancho Chifliganec, the General Manager of Adora Engineering won the award for Individual philanthropist in 2013 in Macedonia from the Centre for institutional development CID, that last night in Skopje awarded the traditional awards for philanthropy and social responsibility, which give recognition and gratitude to individuals and enterprises for the good deeds in […]

Награда за индивидуален филантроп, 2013 за проф. д-р Ванчо Чифлиганец

Проф. д-р Ванчо Чифлиганец, ген. дир. на Адора Инженеринг ја доби Наградата за индивидуален филантроп за 2013-та година во Македонија од Центарот за институционален развој ЦИРа, што синоќа во Скопје ги додели традиционалните награди за филантропија и општествена одговорност, со кои им се оддава признание и благодарност на поединци и претпријатија за добрите дела за […]

АДОРА ВО „ЖИВОТ СО СТИЛ“ НА ТВ 24 ВЕСТИ. БИЛЈАНА КРСТЕВСКА ОД КОМПЛЕКС НОВО ЛИСИЧЕ ВО ПРИЛОГ НА 1 ДЕКЕМВРИ-НЕДЕЛА 16.20 Ч.

Адора Инженеринг започна серија гостувања во телевизиската емисија „Живот со стил“, авторски проект на водителката Елена Стефановска. „Препознатливиот стил во домувањето“ во елитните објекти на Адора во Скопје, Охрид и Струмица, гледачите на ТВ 24 Вести, гледачите ќе го видат и почувствуваат оваа сезона низ повеќе интересни, информативни, едукативни и забавни разговори, прилози, интервјуа и […]

ЛИСТ ЗА ПРЕДБЕЛЕЖУВАЊЕ ЗА ОБЈЕКТОТ ШТО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ГРАДИ ВО СКОПЈЕ, ОПШТИНА АЕРОДРОМ, КАЈ ЦРКВАТА СВЕТИ ИЛИЈА

Се известуваат купувачите на станови во новиот елитен станбен објект што Адора Инженеринг го гради во срцето на општина Аеродром, Скопје, кај црквата Свети Илија, дека излезе листот за предбележување на градба со број 102991, за К.О. Кисела Вода 2, издаден од Агенцијата за катастар на недвижности на Република Македонија. Станбениот објект што е на […]

ВРАБОТЕНТЕ ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СЕ ОБУЧУВАА ЗА НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ГРАДЕЊЕ И ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

Со најновите измени во Законот за градење и градежно земјиште, со предавач од министерството за транспорт и врски, на обука во Скопје, се запознаа вработените во Адора Инженеринг Скопје, Катерина Коршул, менаџер за недвижности и продажба и раководителот на правната служба Анжелика Милошевска. Обуката беше од голема корист за подобро запознавање со законските измени кои […]

ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СЕ ЗАСАДЕНИ 400 НОВИ САДНИЦИ НА ДЕНОТ НА ДРВОТО

Со засадување на 400 нови садници, багреми и чемпреси во парк шумата „Александрија“ во резиденцијата во Црниче-Скопје, сопственост на компанијата,  дел од вработените во Адора Инженеринг денес се влучија во 12-тата еколошка акција „Ден на дрвото“ што во Македонија се реализира под мотото „Засади дрво, засади здравје, засади ја својата иднина“. Традиционалната акција за садење […]

СТУДЕНТИТЕ ОД ВИСОКАТА ШКОЛА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ И НОВИНАРСТВО ВО ПОСЕТА НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

Студентите во прва година на Високата школа за односи со јавност и новинарство со професорот Александар Стамболиев, беа во посета на Адора Инженеринг Скопје, практично да дознаат како функционираат менаџментот и односите со јавност во една компанија во непосредна комуникација и дискусија со нејзиниот  менаџмент. Генералниот директор на Адора Инженеринг Скопје проф. д-р Ванчо Чифлиганец […]

ВЛАДИМИР НАУМОВСКИ-КУПУВАЧОТ НА СТАН ВО ЕЛИТНИОТ ОБЈЕКТ СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО СО АДОРА БЕШЕ НА НЕЗАБОРАВНО ПАТУВАЊЕ ВО ДУБАИ

Купувајќи елитен висококвалитетен енергетски ефикасен стан во репрезентативниот објект Скопје-Центар-Под Водно од Адора Инженеринг Скопје  на саемот за недвижности, Владимир Наумовски ја доби вредната награда „Со Адора во Дубаи“. Наумовски вели дека пресудно за неговата одлука да го купи станот била атрактивната локација, препознатливиот квалитет на станбените објекти на Адора Инженеринг и тоа што станот […]

ЌЕ СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА БЕЛГРАДСКА НАД ЕЛИТНИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

Асфалтирањето на улицата „Белградска“ на потегот над елитниот станбен објект на Адора Инженеринг Скопје-Под Водно на вкрстувањето со ул. „Димче Мирчев“ наспроти МВР, е ставено во програмата за урбано планирање на Општина Центар за 2013 година и изгласана од Советот на Општина Центар. Како што известуваат од Секторот за уредување на градежно земјиште и животна […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТАНАРИТЕ НА ОБЈЕКT АДОРА НОВО ЛИСИЧЕ -СКОПЈЕ- УЛ. ФЕВРУАРСКИ ПОХОД 42

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТАНАРИТЕ НА СТАНБЕНИОТ ОБЈЕКТ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ВО НОВО ЛИСИЧЕ, ОПШТИНА АЕРОДРОМ, СКОПЈЕ, НА УЛ. ФЕВРУАРСКИ ПОХОД БР. 42, ДЕКА НА ДЕН 22-ТИ НОЕМВРИ  ( ПЕТОК) 2013 ГОДИНА, ОД 9 ЧАСОТ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ИСПОРАКАТА НА ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА ЗА  ПРОБНО ГРЕЕЊЕ НА ОБЈЕКТОТ. ЗАДОЛЖИТЕЛНО Е ПРИСУСТВО НА БАРЕМ ЕДНО ЛИЦЕ ВО СЕКОЈ СТАН ВО […]