АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НА ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ПРОЕКТОТ И ПУБЛИКАЦИЈАТА ЗА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ ВО СЕКТОРОТ ДОМУВАЊЕ ВО СКОПЈЕ

Проектот „Енергетска ефикасност во секторот домување“ и промоција на публикацијата „Зелени работни места, случајот на Република Македонија“ со презентација на клучните наоди од студијата, потенцијалот на зелената енергија да креира еколошка енергија и работни места, беа во фокусот на настанот кој на Скопски саем го организираа УСАИД и Хабитат Македонија. Меѓу присутните од државните институции, […]

ПОСТАВЕНА СЕДМА АРМИРАНО-БЕТОНСКА ПЛОЧА НА ЕЛИТЕН СТАНБЕН ОБЈЕКТ ВО ЦЕНТАРОТ НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ

По само 21 ден од почетокот на работите, со вкупно 7.000 м² површина, 4.000 м³ вграден бетон и 400 тони вградено железо, поставена е седмата армирано-бетонска плоча на новиот станбен објект, кој Адора Инженеринг го гради во срцето на општина Аеродром, Скопје, во близина на црквата Свети Илија во рамките на новиот комплекс со елитни […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТАНАРИТЕ НА ОБЈЕКT АДОРА-НОВО ЛИСИЧЕ-СКОПЈЕ- БУЛ. АСНОМ 33

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТАНАРИТЕ НА СТАНБЕНИОТ ОБЈЕКТ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ВО НОВО ЛИСИЧЕ, ОПШТИНА АЕРОДРОМ, СКОПЈЕ, НА БУЛ. АСНОМ БР. 33, ДЕКА НА ДЕН 20-ТИ НОЕМВРИ  ( СРЕДА ) 2013 ГОДИНА, ОД 9 ЧАСОТ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ИСПОРАКАТА НА ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА ЗА  ПРОБНО ГРЕЕЊЕ НА ОБЈЕКТОТ. ЗАДОЛЖИТЕЛНО Е ПРИСУСТВО НА БАРЕМ ЕДНО ЛИЦЕ ВО СЕКОЈ СТАН ВО […]

М-Р ДАНИЕЛА СТАНКОВСКА-МЛАДЕНОВА СТАНА ДОКТОР НА ЕКОНОМСКИ НАУКИ

М-р Даниела Станковска-Младенова, раководител на комерцијалниот сектор во Адора Инженеринг Скопје е новиот доктор на науки во градежната компанија, откако успешно ја одбрани докторската дисертација на тема „Управување со минералните ресурси“ на Економскиот факултет при Универзитетот Свети Кирил и Методиј во Скопје. Според петчлената комисија, проф. д-р Бобек Шуклев, академик Таќи Фити, проф. д-р Димитар […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ Е ПЛОДНО ДРВО ЗАСАДЕНО НА ПЛОДНА ПОЧВА – ДР ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ ПРЕД БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА ВО МАКЕДОНИЈА

Со метафоричко претставување на успешниот развој на Адора Инженеринг, која за 11 години, се искачи на 11-тото место по успешност во македонската економија, ген. дир. на компанијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец, се обрати на денешната конференција која на тема: „Подобрената бизнис клима за одржливи претпријатија во Македонија“ се одржа во Музејот на македонската борба во […]

Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ ГЕН. ДИР. НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ МЕЃУ ФИЛАНТРОПИТЕ КОИ ДОБИЈА ПРИЗНАНИЈА ВО ОХРИД

Проф. д-р Ванчо Чифлиганец, генерален директор и сопственик на Адора Инженеринг Скопје, беше меѓу 42 хумани поединци, компании и сервисни организации кои добија признанија за својата хумана дејност, добротворна активност и донирање средства за доброто на заедницата во Охрид и Струга, на манифестацијата „Филантропија-човекољубие на дело“ што синоќа се одржа во Охрид. Признанието за покажана […]

ЌЕ ЗАПОЧНЕ СО ИЗГРАДБА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО ЗА ВОДИЦИ ВО ОХРИД-ДОНАЦИЈА НА Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ-КУМ НА ВОДИЦИ ОХРИД-2012

Во Охрид наскоро ќе започнат работите за подигнување на спомен обележјето посветено на Водици. Постаментот на споменикот ќе биде готов до големиот христијански празник Богојавление, а во првата половина на 2014-та година ќе биде поставен споменикот во центарот на Охрид. „По работната средба која ја имавме со градоначалникот на Општина Охрид, д-р Никола Бакрачески и […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТАНАРИТЕ НА ОБЈЕКТ ПОД ВОДНО ВЛЕЗ I И ВЛЕЗ II

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СИТЕ СТАНАРИ НА СТАНБЕНИОТ ОБЈЕКТ „ПОД ВОДНО“ НА УЛ. ДИМЧЕ МИРЧЕВ БР. 20, 1000 СКОПЈЕ, ДЕКА НА ДЕН 14. НОЕМВРИ  (ЧЕТВРТОК) 2013 ГОДИНА ОД 9 ЧАСОТ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ИСПОРАКАТА НА ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА ЗА  ПРОБНО ГРЕЕЊЕ НА ОБЈЕКТОТ. ЗАДОЛЖИТЕЛНО Е ПРИСУСТВО НА БАРЕМ ЕДНО ЛИЦЕ ВО СЕКОЈ СТАН ВО ПРВИТЕ 24 ЧАСА ОД ПУШТАЊЕТО […]

ПРОДАДЕНИ 12 ЕЛИТНИ СТАНОВИ ВО ПРВАТА НЕДЕЛА ОД НОЕМВРИ ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

За само 7 работни денови Адора Инженеринг продаде 12 елитни станови во Скопје во новиот комплекс во срцето на општина Аеродром, во комплексот во Ново Лисиче и објектот Под Водно, во центарот на Скопје. Рекордно брзата, сигурна и квалитетна градба на новите станбени објекти Аеродром-Парк и Аеродром Црква во центарот на општина Аеродром, во близина […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ АКТИВНА ВО МАКЕДОНСКАТА МРЕЖА НА ГЛОБАЛНИОТ ДОГОВОР

Поголемо присуство во јавноста, преку стручни дебати, дискусии, настапи во медиумите, организирање заеднички настани од областа на општествената одговорност, активирање и ажурирање на веб страница и фб, креирање публикација со најдобри практики на компаниите, како и одбележување на сработеното во 10 годишното постоење на Македонската мрежа на Глобалниот Договор. Ова се главните заклучоци од состанокот […]