СО ВТОР ВЕШТАЧКИ ЗЕМЈОТРЕС АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ И ИЗИИС ЈА ПОТВРДИЈА ВРВНАТА СИГУРНОСТ НА СТАНБЕН ОБЈЕКТ ВО СКОПЈЕ

Адора Инженеринг и Институтот за земјотресно инженерство и сеизмологија ИЗИИС, со „вештачки земјотрес“ на врвот на единаесеткатен станбен објект во општина Аеродром, Скопје, повторно научно ја докажаа сигурноста на станбените објекти  изградени од овој градежен супербренд. Во прилог на новите измени на Законот за градење, за зголемена стабилност и сеизмичка заштита на градбите и за  безбедност […]

Со „вештачки земјотрес“, Адора Инженеринг и ИЗИИС во прилог на новините во Законот за градење, повторно ќе ја докажуваат стабилноста на станбен објект во Скопје

Адора Инженеринг со Институтот за земјотресно инженерство и сеизмологија ИЗИИС, со „вештачки земјотрес“ повторно научно ќе ја докажуваат стабилноста на станбените објекти, изградени од оваа градежна компанија. Во прилог на новите измени на Законот за градење, за зголемена стабилност и сеизмичка заштита на градбите и за  безбедност на граѓаните, по повод Саемот за градежништво и […]

ПРЕТСТАВНИЦИ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НА РАБОТИЛНИЦА КАКО ДО ПОГОЛЕМ ИМИЏ И ПРОФИТ ПРЕКУ ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ?

На работилница на тема „Како до поголем имиџ и профит преку општествената одговорност и balance scorecard“, знаењата за стандардизираната примена на општествената одговорност ги усовршуваа претставниците на Адора Инженеринг, Нина Кепеска, одговорна за CSR во компанијата и Елисавета Кошевец од областа на корпоративните комуникации. Низ интересни интерактивни предавања и презентации во организација на здружението Конект […]

ИЗМЕНИТЕ ВО „КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“ ОД ГОЛЕМА КОРИСТ ЗА КУПУВАЧИТЕ, ИНВЕСТИТОРИТЕ ВО ВИСОКОГРАДБАТА И ДРЖАВАТА

Во градежната компанија Адора Инженеринг се оценува дека новите позитивни  измени на министерството за финансии на условите предвидени со проектот „Купи куќа, купи стан“ се одлична работа за градежниците, од што корист ќе имаат сите, и купувачите на станови, производителите на градежни материјали, инвеститорите во високоградбата и државата, што значително ќе го зголеми и прометот […]

ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ОДБЕЛЕЖАНИ СВ. ТРИФУН И СВ. ВАЛЕНТИН

Со романтични цветни аранжмани, подарок за сите дами во компанијата од ген. дир. проф. д-р Ванчо Чифлиганец, денес во Адора Инженеринг се одбележаа двата празници Св. Трифун и Св. Валентин. Дамите како ударен менаџерски и стручен тим на компанијата, по деновите исполнети со динамична и напорна работа, во  миговите на оддишка, добија убаво внимание од […]

ВО ЧЕСТ НА ДЕНОТ НА ВЉУБЕНИТЕ, АДОРА ЗА КУПЕН СТАН, ИЗНЕНАДУВА СО ВРЕДЕН ПОДАРОК

По повод денот на вљубените, Адора Инженеринг на купувачите на стан ќе им подари интересен и вреден подарок, во духот на љубовта и заедништвото. Со оваа промотивна акција, градежната компанија сака да ги израдува купувачите и да внесе љубов и топлина во нивниот нов, сигурен и квалитетн еко дом од единствениот градежен супербренд во Македонија […]

ТОМИСЛАВ НАУМОВСКИ, КУПУВАЧ НА СТАН ВО НОВО ЛИСИЧЕ ГО ПОДИГНА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО НАГРАДНИОТ ВАУЧЕР ОД АДОРА

Томислав Наумовски, среќниот купувач на стан во елитниот комплекс „Адора“ во Ново Лисиче, Аеродром, Скопје, го подигна подарокот што го доби со наградниот ваучер од Адора Инженеринг. Наумовски, кој беше извлечен како купувач на стан  од компанијата во 2013-та година, со ваучерот од Адора во вредност од 500 евра, си избра телевизор за уредување на […]

СО НАГРАДНО ПАТУВАЊЕ ОД АДОРА, МАЈА ШИШКОВА, СТАНАР ВО ЕЛИТНИОТ ОБЈЕКТ ПОД ВОДНО, УЖУВАШЕ ВО УБАВИНИТЕ НА ДУБАИ

Маја Шишкова, купувач на стан од Адора Инженеринг во елитниот станбен објект Скопје-Под Водно, неодамна со нејзината сестра Василка уживаа во убавините на светската туристичка атракција Дубаи, каде отпатуваа на наградно патување со Адора. Преку фотографии тие ги споделија со нас впечатоците од незаборавната посета на ова популарно урбано и градежно чудо со екстремен подем. […]