INTERNATIONAL AWARD FOR CONSTRUCTION, 2014 MADRID, SPAIN

“The International award for construction prized by the Club of the leading construction and commercial leaders in the world, for the Adora Engineering means that the construction company should continue to promote the work standards in favor of tenants, citizens, environment and society”- is the key message, sent by the Adora’s General Manager, Professor Dr. […]

Меѓународна награда за градежништво, 2014, Мадрид, Шпанија

„Меѓународната награда за градежништво доделена од Клубот на водечките градежни и трговски лидери во светот, за Адора Инженеринг значи дека градежната компанија и натаму треба да ги унапредува стандардите во работата, во корист на станарите, граѓаните, животната средина и општеството“.- е клучната порака која при примањето на високата интернационална награда од градежната фела во светот […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ МЕЃУНАРОДНА НАГРАДА ЗА ГРАДЕЖНИШТВО НА ЕМИНЕНТЕН СОБИР ВО МАДРИД-ШПАНИЈА

Адора Инженеринг ја доби високата меѓународна награда за градежништво што на ген. дир, проф. д-р Ванчо Чифлиганец за забележителни бизнис активности, посветена и успешна работа, во Мадрид, Шпанија му ја додели еминентниот Клуб на лидерите во глобалната трговија. Најуспешната компанија во високоградбата во државава е прва и единствена градежна компанија од Македонија што според анализите […]

ЦРКВАТА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО НОВО ЛИСИЧЕ-АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ Е ВО ЗАВРШНА ФАЗА И НАСКОРО ЌЕ БИДЕ ОСВЕТЕНА

Црковниот храм Свети Јован Крстител, што се гради во паркот со авион во Ново Лисиче, општина Аеродром, Скопје, донација на Адора Инженеринг, под ктиторство на проф. д-р Ванчо Чифлиганец е во завршна фаза на изградба и се планира да биде осветен на 14 јуни 2014 година. Во моментов се довршува ентериерот на црквата, се доработува […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ПРОДАДЕ 120 СТАНОВИ ВО ПРВОТО ЧЕТИРИМЕСЕЧЈЕ ГОДИНАВА

Во првото четиримесечје од годинава градежната компанија Адора Инженеринг продаде 120 елитни висококвалитетни станови во Скопје и Охрид, што е значително повеќе од продажбата во истиот перид минатата година. Во периодот јануари-април 2014-та компанијата-лидер во високоградбата во Македонија продаваше во просек по еден стан дневно, што е потврда дека прометот на недвижности не само што […]