РАСТЕ ПРОДАЖБАТА НА СТАНОВИ, ГРАДЕЖНИТЕ КОМПАНИИ СО ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ СТАНОВИ ЗА ПРОЕКТОТ „КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“ – АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ВО 24 АКТУЕЛНИ БИЗНИС ТЕМИ ВО МЕДИУМИТЕ

Граѓаните кои сакаат да купат докажано сигурен, висококвалитетен еко стан во елитните објекти на Адора Инженеринг со субвенциониран кредит согласно владиниот проект „Купи куќа, купи стан“, по продолжување на рокот, тоа можат да го сторат и во текот на 2015-та година. Во рамките на овој проект, градежната компанија Адора Инженеринг досега има продадено 40 станови во […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ-ПОДДРЖУВАЧ НА МЕЃУНАРОДНАТА КАЈАК-КАНУ РЕГАТА ОХРИД-2014

Адора Инженеринг го поддржа одржувањето на 14-тата меѓународна регата во кајак и кану на мирни води Охрид-2014, што вчера се одржа во центарот на Охрид во организација на кајак-кану клубот Стрмец, најстар клуб во Македонија што постои од 1947-ма година. На традиционалната регата, што се одржа на стазата Мазија од  хотелот Палас до хотелот Милениум […]

ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ-ГЕН. ДИР. НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ИМ СЕ ОБРАТИ НА ДИПЛОМИРАНИТЕ И МАГИСТРИРАНИТЕ СТУДЕНТИ НА АМЕРИКАН КОЛЕЏ-СКОПЈЕ

Генералниот менаџер на Адора Инженеринг проф. д-р Ванчо Чифлиганец, на дипломираните и магистрираните студенти на Американ колеџ Скопје од генерацијата 2013-2014 им посака успешна професионална кариера и светла иднина по првиот поголем успех во нивното образование, за што дипломите беа доделени на церемонијата што се одржа синоќа во хотелот Александар Палас во Скопје. На многубројните […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЌЕ ГРАДИ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН КУЛТУРНО-ЗАБАВЕН КОМПЛЕКС „АДОРА ИНТЕРНАЦИОНАЛ“-СТАРСКИ ДОМ „ВТОРА МЛАДОСТ“ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ ВО СКОПЈЕ КУПЕНО ДЕНЕС ОД ДРЖАВАТА

Градежната компанија Адора Инженеринг денес на јавна лицитација купи државно градежно земјиште за изградба на модерен старски дом „Втора младост“ во општина Илинден, Скопје, што ќе биде осмислен како спортско-рекреативен и културно-забавен комплекс „Адора Интернационал“. На електронското наддавање, на кое учествуваше менаџерскиот тим на компанијата, градежното земјиште од државата е купено по цена од 232 […]

Највисока асеизмичка стабилност и повекекратно зголемена јачина на вграден бетон имаат објектите на Адора инженеринг на ГП 3.13 и ГП 3.16 во Аеродром-Ново Лисиче,потврди контролата на ИЗИС и Евро Консалтинг

На  16.9.2014 година експерти од ИЗИС работно ги посетија  објектите на Адора Инженеринг кои се градат на ГП 3.13 и ГП 3.16 во Аеродром-Ново Лисиче.Во рамките на своите законски овластувања за задолжително спроведување на 2 проверки, тие на лице место извршија увид, и стручен мониторинг на реализацијата на изведбената документација.  Ова  експертска супер ревизија од […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Градежната компанија Адора Инженеринг го доби 9-тото високо национално признание за ООП, плакета за 2013 година, во категоријата „Заштита на животната средина“, за проектот „А класа- Еко домови за здрава и сигурна иднина“. Признанието што министерот за економија Беким Незири и го додели на д-р Драгана Д. Чифлиганец, извршен директор во компанијата, е за проектот […]

1 СЕПТЕМВРИ ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СО ПОДАРОЦИ ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Децата на вработените во Адора Инженеринг кои денес го имаа првиот ден во училишните клупи, на симболична свеченост, од менаџментот на Адора Инженеринг добија пригодни подароци и искрени желби за среќен почеток на учебната година и успешно школување.  Првачињата со подароците и менаџментот на Адора Инженеринг ген. дир. проф. д-р Ванчо Чифлиганец и изв. дир. […]