ЗА РЕКОРДНИ 47 РАБОТНИ ДЕНА , АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЈА ПОСТАВИ ПОСЛЕДНАТА ПЛОЧА НАД ПОТКРОВЈЕ НА ШЕСТИОТ ЕЛИТЕН ОБЈЕКТ „АЕРОДРОМ ГРАДИНКА“ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

Стручните инженери, вредните мајстори и градежници во градежната компанија Адора инженеринг, завршија со армирање и бетонирање на последната плоча, од елитниот станбен објект „Аеродром Градинка“ во урбаната општина Аеродром во Скопје. Градежната оператива вредно и неуморно работеше и во рекордно време од 47 работи дена  ја постави последната плоча над поткровје со вкупно вградени  630 […]

Интервју за Капитал со генералниот директор на Адора инженеринг, проф. д-р Ванчо Чифлиганец

    Прочитајте го ексклузивното интервју со проф. д-р Ванчо Чифлиганец, генерален директор на Адора инженеринг, каде што тој одговара на прашања повразни со храбрите инвестиции и градење во оваа тешко време. Дознајте повеќе за станбените објекти во општина Аеродром и најновиот елитен станбено-деловен комплекс Адора Flatiron што се гради во општина Кисела Вода во Скопје. […]

ИНТЕНЗИВНА И КВАЛИТЕТНА ГРАДБА: БЕТОНИРАНА ПЛОЧА НАД 6-ТИ КАТ ВО АЕРОДРОМ ГРАДИНКА, СЕ РАБОТИ НА ПОДЗЕМНИТЕ ПРОСТОРИИ НА АДОРА FLATIRON СКОПЈЕ

Стручниот тим инженери, вредни градители и неимари на Адора инженеринг деновиве ја постави плочата над шести кат на новиот станбен објект Аеродром Градинка, во чие бетонирање се вградени 206 м³ бетон, што гарантира изградба на стабилни, цврсти и квалитетни еко станови. Според планираната динамика на работа, овој објект, во најскоро време ќе биде целосно покриен […]

ВО РЕКОРДЕН РОК СЕ ПОСТАВЕНИ ТЕМЕЛНАТА ПЛОЧА НА НОВИОТ ОБЈЕКТ АДОРА FLATIRON СКОПЈЕ И ПЛОЧАТА НА 4-ТО НИВО НА ОБЈЕКТОТ АЕРОДРОМ ГРАДИНКА

Во рекорден рок, за само 30 часа поставена е темелната плоча на новиот станбено-деловен објект Адора Flatiron Скопје,што Адора инженеринг го гради во централното подрачје на Скоје, на почетокот на општина Кисела Вода. Во темелната плоча на овој стратешки објект кај Стара рампа, вградени се 3.600 м³ водонепропусен бетон, МБ 30 и 320 тони бетонско […]