СО БЕТОНИРАЊЕ НА ТЕМЕЛНАТА ПЛОЧА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ОБЈЕКТОТ АЕРОДРОМ КРУЖЕН ТЕК ВО СКОПЈЕ

Денеска, со бетонирање на темелната плоча од страна на стручниот високопрофесионален тим на Адора инженеирнг, започна да се гради новиот станбено-деловен објект Аеродром-Кружен тек во комплексот објекти Адора на почетокот на општина Аеродром, на само 10 минути пеш од главниот плоштад Македонија во Скопје. На првиот ден од градбата, во темелната плоча се вградени 1.000 […]

КВАЛИТЕТНО И БРЗО СЕ ИЗВИШУВА АДОРА FLATIRON СКОПЈЕ

Бетонирана е плочата над трети кат, на комплексот Адора Flatiron Скопје, во која се вградени 390 м3 бетон, со цврстина на бетон МБ 35 и 50 тони железна арматура. Стручниот и професионален градежен тим на Адора инженеринг, работи квалитетно и брзо според динамиката на предвидениот план и проект за изградба, под постојана контрола на проф. […]

Финансиска анализа на Душко Чифлиганец во магазинот Капитал на тема „Недвижнините како алтернатива за инвестирање“

Во новиот број на бизнис магазинот Капитал, во специјалниот прилог „Финансии“, во натписот „Вложувањето во квалитетна недвижност е најсигурна инвестиција и најцврста валута“, Душко Чифлиганец, заменик генерален директор во Адора инженеринг, анализира и аргументира на прашањето: Кој е најдобриот чувар на вредноста на Вашите пари, во темата „Недвижнините како алтернатива за инвестирање“…

Адора инженеринг со две национални награди за најдобри ООП во 2014 за заштита на животната средина и вложување во заедницата

Градежната компанија Адора инженеринг доби две национални признанија на денешното доделување на наградите за најдобри општествено одговорни практики на македонските претпријатија во 2014-та година на 8-та манифестација што се одржа во Скопје во организација на Министерството за економија и националното Координативното тело за општествена одговорност. Компанијата-градежен лидер во Македонија, наградена е со две признанија за […]

Адора инженеринг дел од манифестацијата „Самун ем татлија“ во Радовиш

Изминатиов викенд, Радовиш беше домаќин на голем број гости од Македонија и регионот на третата по ред манифестација „Самун ем татлија“, што и годинава традиционално финансиски ја помогна Адора инженеринг. Посетителите на овој атрактивен настан, имаа можност да ги вкусат старите вкусни радовишки специјалитети  самун и татлија и се забавуваа со голем број естрадни уметници […]

БЕТОНИРАНА ПЛОЧАТА НАД ПРВ КАТ НА КОМПЛЕКСОТ АДОРА FLATIRON СКОПЈЕ

Поставена е плочата над прв кат во новиот станбено-деловен комплекс Адора Flatiron Скопје, во која се вградени 385 м3 бетон со цврстина МБ 35 и 50 тони железна арматура. Оваа брза и квалитетна градба на најновиот атрактивен станбено-деловен комплекс кој ќе го донесе урбаниот дух на светскиот центар Њујорк во централното подрачје на Скопје и […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ПОДНЕСЕ ТРЕТИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ-2014 ВО ГЛОБАЛНИОТ ДОГОВОР НА ООН

Адора инженеринг, неодамна го поднесе Извештајот за напредокот во Глобалниот Договор на ООН, за општествено одговорните практики реализирани во 2014-та година. Како општествено одговорна компанија со долга традиција и богати активности, Адора инженеринг ги почитува и применува 10-те принципи на кои се темели Глобалниот Договор, како најголема светска доброволна асоцијација на 8000 компании и 4000 […]