КОМПЛЕКСОТ DIAMOND GARDEN BY ADORA ДОБИ ЕНЕРГЕТСКИ ПАСОШ А-КЛАСА

Најновиот комплекс Diamond Garden by Adora, кој е во финална фаза, каде станарите ќе се вселат во јули доби сертификат за енергетски карактеристики на згради А-класа. Со овој документ популарно познат како „Енергетски пасош“, издаден од лиценцираната фирма Делта Проект ДОО, и официјано се верифицира одличната топлинска изолација на објектот, кој со показателот 21,07 kWh/m²a […]

СТАВЕНА ТЕМЕЛНА ПЛОЧА НА НОВИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ „ЦРКВА 3“ ВО АЕРОДРОМ

Во текот на минатиот викенд поставена е темелна плоча на најновиот енергетски ефикасен станбен објект „Црква 3“, што Адора инженеринг го гради на улица „Методија Шаторов Шарло, на почетокот на oпштина Аеродром, Скопје, во комплексот згради во близина на црквата Свети Илија. Во првата фаза на поставувањето темелна плоча на една ламела од објектот, вградени […]

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ 4 ДОМАЌИНИ-ДОМАРИ ВО АДОРА DIAMOND GARDEN

Адора инженеринг има потреба од ангажман на четири ( 4 ) домаќини – домари во новиот атрактивен станбено-деловен објект Адора Diamond Garden во скопски Карпош-Тафталиџе,  кои со работа ќе започнат на 15 јули 2018 година. Кандидатите за работната позиција домаќин-домар треба да имаат завршено минимум средно образование, да имаат претходно работно искуство, основни познавања од […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ПРОДАДЕ 170 СТАНОВИ СО ВКУПНА ПОВРШИНА ОД 10.000 M² ВО ПРВИТЕ 5 МЕСЕЦИ ОД 2018

Во првото петмесечје од годинава, заклучно со мај, во Адора инженеринг се продадени 170 станови со вкупна површина од 10.000 m², 100 паркиралишта и деловен простор со вкупна површина од 700 m², со што градежниот бренд го натфрли планот за овој период од 2018-та. „За квалитетни станови секогаш има побарувачка. Изминативе неколку месеци имаме одлична […]

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ПОДДРЖА МАРАТОНОТ ОХРИД ТРЧАТ 2018

Традиционално, Адора инженеринг го поддржа одржувањето и на вториот маратон Охрид ТрчаТ 2018, што вчера во нашиот најпознат туристички центар ги обедини спортот, дружењето и рекреацијата и потврди дека Охрид МојТ, Охрид СакаТ и Охрид ТрчаТ. Во трката, во која низ атрактивната патека од градскиот плоштат, езерскиот кеј, охридските улици и стариот град, учествуваа над […]