Адора инженеринг на јавна лицитација за 9,3 милиони евра го купи имотот на Топлификација АД во стечај – Бизнисот со топлинска енергија оди во домашни раце

Адора инженеринг на јавна лицитација, за 9,3 милиони евра, ги купи Топланите Исток и Запад и најголемиот дел од останатиот имот на Топлификација АД, која е во стечај. Со оваа купопродажба успешно се завршува стечајната постапка на ова претпријатие и се отвара ново светло, поглавје во регулираниот бизнис со производство на топлинска енергија, кој е […]

Adora Business Group со силен одек во медиумите во Србија

Српската јавност му оддава признание и голема почит за напорите на македонскиот градежен лидер Adora Business Group , кој со интернационално реноме и дведецениското искуство во високоградбата, се натпреварува на пазарот на недвижности во Србија, подигнувајќи ги стандардите на повисоко ниво, воведувајќи нови решенија за живот и Smart концепт за профитабилно вложување во врвни недвижности. […]

18-ТИ СЕПТЕМВРИ Е ПРИЕМЕН ДЕН ЗА ЗАЕДНИЧКО ДРУЖЕЊЕ СО ПОТЕНЦИЈАЛНИТЕ КУПУВАЧИ ВО 21st CENTURY ZLATIBOR BY ADORA

Во нашиот најнов комплекс  21st Century Zlatibor Residence, Spa & Wellness, кој е во завршна фаза на изградба на Златибор, Србија, денес, 18-ти септември 2021, е приемен ден за заедничко дружење со заинтересираните купувачи, за кои објектот и апартманите ќе се отворени за посета и разгледување. Целта на овој event е потенцијалните купувачи во живо […]

КИК БОКСЕРИТЕ НА РАБОТНИЧКИ АДОРА ОСВОИЈА ЗЛАТО И ДВЕ БРОНЗИ НА БАЛКАНСКОТО КИК-БОКС ПРВЕНСТВО ВО СКОПЈЕ

На 15-тото Балканско првенство што во кик бокс се одржа во Скопје, меѓу најуспешните и најдобро пласираните, со освоени златна и две бронзени медали, се тројца натпреварувачи од Кик бокс клубот Работнички Адора. Со освоениот златен медал на Балканското првенство, Димитар Ѓорѓиев, неколкукратниот светски и европски шампион, нашиот најпознат и најнаградуван кик боксер, беше најуспешен […]

ЧЕСТИТ 8-МИ СЕПТЕМВРИ & 30 ГОДИНИ НАЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА

Јубилеот 30 години независност, е повод да им оддадеме почит на сите кои со своите дела се вградиле во темелите на самостојна, суверена, независна Македонија и да направиме се ние и идните генерации да сме горди на татковината, но и таа на нас.Нека ни е честит и за многу години празникот на независноста, нека ни […]