ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА ВОСТАНИЕТО

На сите граѓани на Македонија, Адора им го честита Денот на народното востание на македонскиот народ, државниот празник 11 Октомври. Годинава одбележуваме 81 година од почетокот на антифашистичката вооружена борба за ослободување на македонскиот народ и нашиот придонес во победата над фашизмот во Втората светска војна. Денот, кога во 1941-вата година започнало народното востание во […]

ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР ЗА ПАРНОТО ГРЕЕЊЕ ВО СКОПЈЕ. АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ ЦВРСТИ ГАРАНЦИИ ДЕКА ЕСМ ЌЕ ГИ КУПИ ТОПЛАНИТЕ ИСТОК И ЗАПАД И ЌЕ ГО ПЛАТИ ДОЛГОТ КОН КОМПАНИЈАТА

Менаџментот на Адора инженеринг доби цврсти гаранции од ЕСМ АД дека во најбрз можен рок, според сите домашни законски прописи ќе почне постапката за купопродажба на топланите Исток и Запад и дека на компанијата ќе ù бидат исплатени долговите настанати во изминатата година по основ на закуп и амортизација на топланите. Адора инженеринг во интерес […]

ССК ГИ ПОВИКА ИНСТИТУЦИИТЕ НИЗ ДИЈАЛОГ СО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДА ГО РЕШАТ ПРАШАЊЕТО СО ТОПЛАНИТЕ ЗА ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА ВО СКОПЈЕ И ДА СЕ ПОКАЖЕ ДЕКА ВЛАДЕЕ ПРАВОТО ВО ДРЖАВАТА

Сојузот на стопански комори на Македонија во соопштение до јавноста ù даде безрезервна поддршка на компанијата Адора инженеринг со апел дека правото на сопственост е неприкосновено и дека треба да се најде фер решение за топланите во Скопје. ССК ги повикува институциите на државата транспарентно да остварат дијалог со сопственикот на топланите Исток и Запад, […]