НОВОСТИ

ЗA МОРАТОРИУМ ЗА ГРАДЕЊЕ ТРЕБА ДА ИМА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА, А НЕ ОПШТИНСКИ ОДЛУКИ!

Адора инженеринг бара рамноправен третман меѓу странските и домашните инвеститори и помеѓу самите домашни инвеститори. „За забрана ( мораториум ) за градење неопходно е да

Прочитај повеќе »

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ БЕШЕ ДЕЛ ОД МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА „ИДНИНАТА НА ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР 2019“ ВО ВИЕНА АВСТРИЈА

На конференцијата и меѓународните деловни средби „FUTURE OF BUILDING 2019“ ( „ИДНИНАТА НА ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР 2019“), што се одржа во Виена, Австрија, со поддршка на

Прочитај повеќе »

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ БЕШЕ ДЕЛ ОД „ЕКОНОМСКИТЕ РАЗГОВОРИ ВО ВИЕНА“ – НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

На Виенскиот економски форум 2019, што се одржа со Еврокомесарот Јоханес Хан, македонскиот премиер Зоран Заев, вицепремиерот Кочо Анѓушев и бизнисмени од реномирани компании, меѓу

Прочитај повеќе »

Адора инженеринг добитник на наградата „КРЕАТОРИ НА СТОЛЕТИЕТО“ за особен придонес во развојот на идеи, иновации и инвестиции во претприемништвото во средна и југоисточна европа

Во присуство на високи претставници на државата, бизнис секторот и меѓународниот економски форум „Перспективи“, денес на градежната компанија Адора инженеринг ѝ беше доделена големата интернационална

Прочитај повеќе »

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ АКТИВНА ВО ОДРЖЛИВИОТ РАЗВОЈ И СОЦИЈАЛНОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Адора инженеринг, добитник на наградата предводник на целите за одржлив развој 2019, беше дел од завршната конференција „Глобални цели за локална одржливост“ во рамките на

Прочитај повеќе »

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ НАГРАДЕНА ОД ООН КАКО ПРЕДВОДНИК ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ 2019

Градежната компанија Адора инженеринг синоќа од Организацијата на обединетите нации ја доби наградата за компанија предводник во остварување на целите за одржлив развој 2019. Наградата,

Прочитај повеќе »

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГДОБИ НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА МАКЕДОНСКИ КВАЛИТЕТ 2018

Градежната компанија Адора инженеринг денес од претседателот на Република Македонија д-р Ѓорѓе Иванов доби национално признание за македонски квалитет 2018, што четврта година по ред

Прочитај повеќе »

ДУШКО ЧИФЛИГАНЕЦ ИЗБРАН ЗА МЛАД МЕНАЏЕР НА ГОДИНАТА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА МАЖИ НА ГОДИНАТА 2018

Душко Чифлиганец, заменик генерален директор на Адора инженеринг, синоќа беше избран за „Млад менаџер на годината 2018“, во друштво на 10 најуспешни мажи на годината,

Прочитај повеќе »

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ Е ДОБИТНИК НА НАЈВИСОКАТА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА НАЈДОБРИ ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИ ПРОЕКТИ ЗА ИЗГРАДБА НА „НАЈГОЛЕМАТА ВНАТРЕШНА ГРАДИНА ВО ЕВРОПА“ DIAMOND GARDEN ВО СКОПЈЕ

Адора инженеринг, што досега има добиено 16 национални награди за најдобри општествено одговорни практики, на годинешното 11-то доделување, од министерството за економија го доби највисокото

Прочитај повеќе »