АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЗАПОЧНА ДА ГО ГРАДИ ВТОРИОТ ОБЈЕКТ ВО ЕЛИТНИОТ СТАНБЕН КОМПЛЕКС ВО СРЦЕТО НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ

Во непосредна близина на црквата „Свети Илија“ и Меѓународната железничка и автобуска станица во Скопје, во срцето на Општина Аеродром, Адора Инженеринг го гради вториот елитен објект во станбениот комплекс со три објекти на овој простор. По длабинските стручни испитувања на тлото и постигнатата геомеханичка стабилност до 100 Mpa, поставена е темелна плоча со дебелина од 120 cm и сега  во тек се армирано-бетонските работи на објектот.

Со примена на висококвалитетни градежни материјали, современи стандарди и нови технологии, и овој станбен објект на градежниот супербренд Адора Инженеринг  ќе биде со  врвна асеизмичка стабилности, ниско енергетски ефикасен од највисока класа, којшто на станарите ќе им овозможи 6 пати помали трошоци за енергија за греење и за шест пати помали месечни сметки за струја за греење за разлика од порано.

Новиот станбен објект на Адора Инженеринг во Скопје, „Аеродром-Црква“ е проектиран на 9 ката со поткровје, ќе има 120 елитни современи станови со површина од 24 до 86 м². Објектот е на улица „Руди Чајевац“ бр. 41, Скопје, за кој Општина Аеродром има издадено одобрение за градба со број 23-101, К. О. Кисела Вода 2.

                                              

Archive