ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ НОВИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СКОПЈЕ- АЕРОДРОМ ЦЕНТАР КАЈ ЦРКВАТА СВЕТИ ИЛИЈА

Со засилено темпо се гради новиот елитен објект на Адора Инженеринг-Скопје во станбениот комплекс во срцето на општина Аеродром, во близина на црквата Свети Илија, во Скопје. По поставувањето на темелната основна плоча со дебелина од 120 cm и 1550 м³ бетон, во ек се подготвителните работи и подигнувањето на бетонските столбови за поставување на третата армирано-бетонска плоча на објектот. Во градежните работи се вклучени 150-тина  градежни работници, вредни мајстори кои интензивно, со полн капацитет и елан, работат на изградба на новиот станбен објект според најновите стандарди за врвна асеизмика, квалитетно домување и енергетска ефикасност со долгорочна заштеда на енергија и пари за станарите. 

Динамична изградба на станбениот објект на Адора: Скопје-Аеродром Црква

Archive