DSCN4359

РАСТЕ ПРОДАЖБАТА НА СТАНОВИ, ГРАДЕЖНИТЕ КОМПАНИИ СО ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ СТАНОВИ ЗА ПРОЕКТОТ „КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“ – АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ВО 24 АКТУЕЛНИ БИЗНИС ТЕМИ ВО МЕДИУМИТЕ

Граѓаните кои сакаат да купат докажано сигурен, висококвалитетен еко стан во елитните објекти на Адора Инженеринг со субвенциониран кредит согласно владиниот проект „Купи куќа, купи стан“, по продолжување на рокот, тоа можат да го сторат и во текот на 2015-та година. Во рамките на овој проект, градежната компанија Адора Инженеринг досега има продадено 40 станови во Скопје-општина Аеродром-Ново Лисиче и во Билјанини Извори-Охрид, за што вчера и денес има 24 објави на телевизите, во печатените медиуми и интернет порталите во Македонија.

Според проф. д-р Ванчо Чифлиганец, генералниот директор на Адора Инженеринг, проектот на министерството за финансии и владата на Р.М.  „Купи куќа, купи стан“ им овозможува на различни категории граѓани, со различен економски статус, под исклучително поволни услови да го решат животното станбено прашање и да станат сопственици на  квалитетен дом, изграден според современите светски стандарди за сигурно, квалитетно и економично домување. Тоа резултира со раздвижување на пазарот, зголемување на финансиско-економскиот обрт и поголема побарувачка на станови, од што позитивни придобивки имаат сите, граѓаните, инвеститорите, производителите на градежни материјали…

За повеќе информации, кликнете на линковите со дел од објавите во медиумите:

http://www.alfa.mk/News.aspx?id=82900#.VCqcg_mSw0Q 
http://mrt.com.mk/node/14770 
http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/291/122110300
http://netpress.com.mk/gradezhnite-kompanii-so-visokokvalitetni-stanovi-za-proektot-kupi-kukja-kupi-stan
http://tocka.com.mk/1/138367/gradeznite-kompanii-so-visokokvalitetni-stanovi-za-proektot-kupi-kuka-kupi-stan

Archive