НОВОСТИ

НОВОСТИ

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ПОДНЕСЕ ТРЕТИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ-2014 ВО ГЛОБАЛНИОТ ДОГОВОР НА ООН

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ПОДНЕСЕ ТРЕТИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ-2014 ВО ГЛОБАЛНИОТ ДОГОВОР НА ООН

Адора инженеринг, неодамна го поднесе Извештајот за напредокот во Глобалниот Договор на ООН, за општествено одговорните практики реализирани во 2014-та година. Како општествено одговорна компанија со долга традиција и богати активности, Адора инженеринг ги почитува и применува 10-те принципи на кои се темели Глобалниот Договор, како најголема светска доброволна асоцијација на 8000 компании и 4000 непрофитни организации со општествено одговорни стратегии. Третиот извештај на Адора инженеринг како членка на Глобалниот Договор на ООН, кој се наоѓа на веб страната на светската иницијатива, ги отсликува сите општествено одговорни активности на компанијата во областа на: човековите права, работничките права, животната средина, антикорупцијата, животната средина, корпоративната филантропија, грижата за заедницата и грижата за купувачите. Izveshtaj Adora OOP 2014 - GC UN_Page_01  

Адора

Поврзани вести

Адора инженеринг во ТОП 200 – Успешна приказна од градежната индустрија

„Адора инженеринг, којашто го прослави својот 20ти роденден изминатата година, неуморно продолжува да работи и да постигнува нови успеси“- објави едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Најчитаните српски медиуми пишуваат за нашиот комплекс 21st Century Zlatibor

Воодушевени од неодамнешните објави на најпрестижните светски instagram профили за архитектура, ентериер и дизајн, кои низ текст и фотографии, во суперлатив го претставија новиот апарт

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Со акцијата „Во спомен на Биби“, Адора обезбеди преглед на дојка за сите свои вработени жени

Под мотото „Свесни сме“, Адора Бизнис Групацијата организирано се придружи на розовиот октомври, месецот посветен на подигнување на свеста кај жените, за заедничка борба против

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Адора со хотелот на Златибор се најде на најпрестижните блогови за архитектура и дизајн во светот

„21st Century Zlatibor е уникатен кондо хотел лоциран во прекрасниот Златибор, во срцето на српските планини. Изграден од регионално реномираната Адора Бизнис Групација, тој е

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

„ОАЗА ОД ВКУС И ЕЛЕГАНЦИЈА НАСРЕД ПЛАНИНСКИ АМБИЕНТ“- 21ST CENTURY ZLATIBOR НИЗ ОБЈЕКТИВОТ НА SRBTEL.MK

Најпосетената планина во Србија, ова лето прослави 130 години од воведувањето на организираниот туризам. Во годината на јубилеот, за љубителите на планинскиот хедонизам, на Златибор

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

21 години Лидер & Предводник во високата градба во Македонија

На 28-ми август, православниот празник Голема Богородица, во 2002 година, потврдениот успешен стопанственик, општественик и филантроп, проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја основа приватната компанија Адора

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ