НОВОСТИ

НОВОСТИ

Адора инженеринг во ТОП 200 – Успешна приказна од градежната индустрија

Адора инженеринг во ТОП 200 – Успешна приказна од градежната индустрија

„Адора инженеринг, којашто го прослави својот 20ти роденден изминатата година, неуморно продолжува да работи и да постигнува нови успеси“- објави едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ во годинешното издание.

Во електронските објави и печатеното издание на едицијата кое само што излезе на македонски и англиски јазик, пишува дека Адора инженеринг очекувано, потворно се најде на листата на 200 НАЈУСПЕШНИ, заземајќи го 36то место на листата на најуспешни компании во Македонија во 2022ра година, забележувајќи скок од дури 41 места во споредба со 2021ва година.

Во печатената едиција која дава интегрална слика за состојбата на пазарната економија во државата, ќе прочитате дека со потписот на Адора досега се изградени 40 репрезентативни станбено-деловни објекти во Македонија, Србија и Грција, со 3.000 домови и 13.000 жители на површина од 400.000 m², во кои се инвестирани над 415 милиони евра. Како најнов проект кој е пуштен во употреба годинава го споменуваат комплексот на Златибор, автентичниот апарт хотел 21st Century Zlatibor Residence, Spa & Wellness by Adora, кој воедно е прв пионерски проект на овој бренд во Србија. Напоменато е и дека компанијата со интернационално реноме, моментално го гради станбено деловниот објект Thessaloniki 21, лоциран во урбаното срце на Солун, Грција, каде на Егејско Море се изградени бутик хотелот B&D Luxury Suites на островот Тасос и луксузните вили во Криопиги, на првиот крак на Халкидики.
Покрај градежништвото како примарна дејност, Адора Бизнис Групацијата е претставена како респектиран акционер во банкарско-финансискиот и енергетскиот сектор. На 21та годишнина од постоењето како лидер во високата градба, во годинешната едиција ТОП 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ, Адора најавува дека се подготвува на најатрактивната локација во Скопје да изгради нов станбено-деловен комплекс, достоен да го краси срцето на главниот град на Македонија.

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ