НОВОСТИ

НОВОСТИ

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДЕЛ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“ ВО РАДОВИШ

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДЕЛ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“ ВО РАДОВИШ

Годинава по четврти пат, Радовиш е домаќин на тридневната традиционална манифестација „Самун ем Татлија“ на која викендов присуствуваат голем број гости од Македонија и регионот. Адора инженеринг и оваа година финансиски ја помогна манифестацијата, која ги промовира најстарите радовишки специјалитети и им нуди можност на посетителите да ги вкусат самунот и татлијата. По успешната работа, на заслужена релаксација и заедничко дружење беше и генералниот директор на Адора инженеринг, проф. д-р Ванчо Чифлиганец, кој со дел од вработените во компанијата имаа можност да пробат самун и татлија и уживаа во музиката и изведбата на познати музички артисти. Адора инженеринг и фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец, во духот на општествената одговорност, солидарноста и хуманоста, продолжуваат и понатаму да поддржуваат манифестации и поедници од областа на науката, образованието, спортот и културата и да ја помагаат заедницата во целина.

viber image

viber image4

14729105_10207175948012286_2681951072300264777_n14725458_818040338298269_4776204795036128658_n14716178_818040444964925_8189529493373585915_n14656351_818040701631566_326789427539504757_n14716354_1238369469537674_5011853795248324720_n

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ