НОВОСТИ

НОВОСТИ

АРХИТЕКТ ЗОРИЦА БЛАЖЕВСКА-СОРАБОТНИК НА АДОРА ДОБИ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

АРХИТЕКТ ЗОРИЦА БЛАЖЕВСКА-СОРАБОТНИК НА АДОРА ДОБИ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Универзитетскиот професор, архитект Зорица Блажевска ја прими наградата „Андреја Дамјанов“, за животно дело во областа на архитектурата и градителството, од Асоцијацијата на архитекти на Македонија – ААМ.

Тимот на Адора Бизнис Групацијата ù честита за наградата на реномираната професорка Блажевска, која беше надворешен стручен соработник, консултант и проектант, во работата на Адора на неколку значајни комплекси на градежната компанија, меѓу кои се маркантниот урбан симбол на главниот град Адора Flatiron Скопје и Домот за згрижување и нега на стари лица Илинден-Скопје.

Наградата за животно дело, за почитуваната Зорица Блажевска е уште една валоризација и афирмација на нејзиниот повеќегодишен научно-истражувачки труд и богато творештво, каде особено место има реквалификацијата на архитектурата за третото животно доба.

Со доделување на наградата, професор Зорица Блажевска стана член на Архитектонската Академија при AAM. Свеченото врачување на наградата беше проследено со изложба на проекти и макети од архитектонскиот опус на Блажевска.

Адора

Поврзани вести

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ИДНИНАТА ПОЧНУВА ДОМА

Извршната претседателка на Адора Бизнис Групацијата, д-р Драгана Чифлиганец е избрана за млада жена – бизнис херој, која успешно гради краиера – да биде пример

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Адора инженеринг во ТОП 200 – Успешна приказна од градежната индустрија

„Адора инженеринг, којашто го прослави својот 20ти роденден изминатата година, неуморно продолжува да работи и да постигнува нови успеси“- објави едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Најчитаните српски медиуми пишуваат за нашиот комплекс 21st Century Zlatibor

Воодушевени од неодамнешните објави на најпрестижните светски instagram профили за архитектура, ентериер и дизајн, кои низ текст и фотографии, во суперлатив го претставија новиот апарт

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Со акцијата „Во спомен на Биби“, Адора обезбеди преглед на дојка за сите свои вработени жени

Под мотото „Свесни сме“, Адора Бизнис Групацијата организирано се придружи на розовиот октомври, месецот посветен на подигнување на свеста кај жените, за заедничка борба против

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ