ПАРИЧКАТА ЗА ВАСИЛИЦА ВО АДОРА ПАДНА КАЈ ДАНКА ЧИФЛИГАНЕЦ – ОСНОВАЧ НА КОМПАНИЈАТА И СТЕФАН ОРАЧЕСКИ-ГЛАВЕН ГРАДЕЖЕН ИНЖЕНЕР

Најсреќни во поделбата на питата за Василица во Адора инженеринг, беа Данка Чифлиганец, основач на компанијата и Стефан Орачевски, главен градежен инженер, во чии парчиња се падна паричките во дирекцијата и на објектите на Адора инженеринг. Според верувањето, паричките на Чифлиганец и Орачевски ќе им носат среќа, здравје,  бериќет и успех во текот на целата година, што им го посакаа вработените. Почетокот на Православната Нова година според Јулијанскиот календар на празникот Свети Василиј Велики е еден од празниците што традиционално и пригодно се одбележува со дружење на вработените во Адора инженеринг.DSCN0342 DSCN0355 DSCN0365 image-48ae0d6ece4c46c45b47fb9d8c9d0451a820b918c80acaf026f25b551ef68479-V image-519a6a8fde005275591ef3cba78c71b1f1de4b4f3c72bbaf337f2902cb814de1-V

Архива