НОВОСТИ

НОВОСТИ

Рекордни 150 тони железо и 1500 м3 бетон за темелната плоча на новиот станбен објект на Адора инженеринг, Аеродром- Градинка

Рекордни 150 тони железо и 1500 м3 бетон за темелната плоча на новиот станбен објект на Адора инженеринг, Аеродром- Градинка

Во непосредна близина на објектите Парк 1, 2 и 3 во општина Аеродром и меѓународната железничка и автобуска станица, Адора инженеринг го гради својот нов елитен станбен објект Аеродром Градинка, (до детската градинка Срничка- објект Калинка) дел од станбениот комплекс со пет згради на овој простор. По стручните испитувања на тлото и постигната геомеханичка стабилност, градежната оператива на Адора Инженеринг ја постави темелната плоча, во која се вградени рекордни 150 тони железо и 1500м3 висококвалитетен бетон, што е гаранција за квалитет, цврстина и висока асеизмичка стабилност на објектот.

Новиот станбен објект е проектиран на десет нивоа со модерни паркиралишта на две нивоа,  а идните станови ќе бидат со површина од 22 до 86 м². Овој градежен бренд употребува исклучиво македонски материјали од произведувачите, Цементарница УСЈЕ, Мак-Бет, Македон-бетон и Техно-Павер, гаранција за  100% македонски производ.

Зад високата безбедност и градба на зградата на Адора Инженеринг стои искусен, професионален и стручен тим, предводен од потврдено успешниот генерален менаџер проф. д-р Ванчо Чифлиганец, одговорните во градежниот дел: инженер Стефан Орачески, раководител на објектот, Вангел Ташовски, Радослав Сименонов, Блажо Манаилов, Миле Јовановски, Спасо Иванов, Миле Крстев и Благоја Ѓуров. Одговорни за техничкиот дел и оперативата се: Љупчо Ивановски, Сречко Серафимов, Илија Илиев, Ристе Ефтимов, Јован Миличински, Миодраг Павловски и проектантското биро со архитектите Ванчо Ѓеорѓиевски, овластениот енергетски  контролор  Нина Стрезовска и Ивана Бајкова-Шаља, стручњаци за енергетска ефикасност, архитектите Роберт Старделов, Софија Дуљанова, Билјана Веселинова и Марија Блажевска, врвни мајстори-градители и елитната армирачка група предводена од Шуман Менсур и Шуман Мехрудин.

Овој станбен објект на Адора Инженеринг се гради според најновите стандарди за сигурна, квалитетна и економична градба, со енергетска ефикасност со одлични индикатори, во стил на потврдените еко домови А-класа, препознатливи за овој градежен бренд, со постојано воведување новини и напредни технологии.

20150627_11245620150627_11252120150628_060933 20150628_06103120150628_070232

Заслужен одмор за вредните мајстори и градежни работници
Заслужен одмор за вредните мајстори и градежни работници

Адора

Поврзани вести

МЛАДИТЕ НАТПРЕВАРУВАЧИ НА КБК АДОРА СО 5 – ЗЛАТНИ СРЕБРЕНИ И БРОНЗЕНИ МЕДАЉИ НА SERBIA OPEN WAKO EUROPEAN CUP

Младите талентирани кик боксери од КБК Адора, минатиот викенд остварија одлични резултати на Serbia Open, WAKO European Cup ranking tournament. Од турнирот во Белград, тие

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

СЛОБОДАН ИВЧЕСКИ НАШИОТ СЕНИОР МОТО КРОС ШАМПИОН СО ПОДДРШКА НА АДОРА ТРИУМФИРАШЕ НА СТАРТОТ НА СЕЗОНАТА 2023

Слободан Ивчески Цобо, државниот мото крос MX Сениор шампион, освои две први места натпреварувајќи се на првиот отворен Македонски шампионат со кој мото крос сезоната

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ЧЕСТИТКИ ОД АДОРА ЗА ВРВНОТО ПРИЗНАНИЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА „НАЈДОБРА БАНКА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2023“

Компанијата Адора инженеринг, како еден од значајните поединечни акционери и квалификуван акционер во Комерцијална банка АД Скопје, на сите вработени, на целиот менаџерски тим и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АНТОНИО ДАМЈАНОВСКИ НАШИОТ НАЈУСПЕШЕН МЛАД МОТО КРОС ТАЛЕНТ СО НАТАМОШНА ПОДДРШКА НА АДОРА ЈА СТАРТУВА НОВАТА СЕЗОНА

Со трка на отворениот македонски шампионат во недела во Гевгелија, нашата Адора Атлета Антонио Дамјановски, најталентираниот, најмлад и најуспешен мото крос возач во Македонија, ја

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ