НОВОСТИ

НОВОСТИ

Со акцијата „Во спомен на Биби“, Адора обезбеди преглед на дојка за сите свои вработени жени

Со акцијата „Во спомен на Биби“, Адора обезбеди преглед на дојка за сите свои вработени жени

Под мотото „Свесни сме“, Адора Бизнис Групацијата организирано се придружи на розовиот октомври, месецот посветен на подигнување на свеста кај жените, за заедничка борба против канцерот на дојка, преку бесплатни превентивни прегледи.

„Со апел посебно до младите, но и до жените од сите генерации, редовно да се прегледуваат, зошто болеста не бира возраст, сакавме да дадеме конкретен придонес во грижата за женското здравје, меѓусебно да се поддржиме и заедно да му се спротивставиме на канцерот на дојка.“ – порача д-р Драгана Д. Чифлиганец, извршна директорка на Адора, која и во оваа прилика изрази жалење за колешката Биби Веселинова која на 32 години, бргу по породувањето, во 2018-тата, ја загуби битката со ракот, но многу често со нејзината насмевка и ведар дух, таа е присутна во мислите на колегите.

Дамите на Адора, кои комплетно се вклучија во акцијата „Во спомен на Биби“, ги повикуваат сите жени, но и надлежните институции, поактивно да се ангажираат во превенција и рана детекција на ракот на дојка, како најчесто малигно заболување и водечка причина за смртност кај жените во светот и во Македонија.

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ