НОВОСТИ

НОВОСТИ

СО РЕКОРДНО НАЈБРЗА, БЕЗБЕДНА И КВАЛИТЕТНА ГРАДБА, СЕ РАБОТИ КРОВНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА СТАНБЕНИОТ ОБЈЕКТ „АЕРОДРОМ ЦРКВА 2“ ВО СКОПЈЕ

СО РЕКОРДНО НАЈБРЗА, БЕЗБЕДНА И КВАЛИТЕТНА ГРАДБА, СЕ РАБОТИ КРОВНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА СТАНБЕНИОТ ОБЈЕКТ „АЕРОДРОМ ЦРКВА 2“ ВО СКОПЈЕ

Со рекордно најбрза градба досега, за само 48 работни дена од почетокот на работата, подигнати се 11 нивоа од елитниот станбен објект „Аеродром Црква 2“  плус две нивоа за подземни паркиралишта, а сега интензивно се работи на  кровната конструкција и ѕидарските работи во становите. Објектот е со докажана асеизмичка стабилност, во кој се вградени 6.000 м³ бетон со МБ 40 и 630 тони бетонско железо и изградени армирано-бетонски плочи со вкупно развиена површина од 13.739 м², што гарантира безбедност и мирен сон на станарите. Објектот е со  врвен квалитет и енергетска ефикасност А-класа, според  европските стандарди и современи трендови, со вградени сертифицирани материјали. Станбениот објект „Аеродром Црква 2“, со две подземни нивоа за модерни паркинг простори и 11 ката со станови со површина од 24 до 85 м², е во елитниот станбено-деловен комплекс што Адора инженеринг го гради во срцето на општина Аеродром, до меѓународната железничка и автобуска станица, на само 10 минути пеш од строгиот центар на Скопје. Рекордно брзата, безбедна и квалитетна градба што треба комплетно да биде завршена за 10-тина месеци, се должи на посветената, високопрофесионална и стручна работа на вредниот тим искусни и докажани инженери и градежни работници во компанијата, афирмирани во светот, кои ги градат препознатливите  објекти на овој градежен бренд. За новите станови на Адора инженеринг во општина Аеродром, Скопје, има голем интерес, што покрај потврдениот квалитет и илјадниците задоволни купувачи, се должи и на поволните услови за одложено плаќање, со долгорочни станбени кредити со мало учество и ниски камати, преку одлична соработка на компанијата со банкарскиот сектор во Македонија. Foto 1 Foto 2  Foto 3

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ