ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА ПРАЗНИКОТ ИЛИНДЕН – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Адора Инженеринг на сите граѓани на Македонија им го честита големиот национален празник Илинден, Денот на Републиката.
Славејќи ја 118 годишнината од Илинденското востание и 77 години од Првото заседание на АСНОМ, овој двоен посебно значаен празник за македонскиот народ, гордо не потсетува на тоа што сме сега, што го имаме денес и што треба да го чуваме вечно.
На Илинден им оддаваме почит на историската борба и вечниот стремеж на македонскиот народ за слобода и самостојна држава и на сите борци и херои кои со своето дело и подвизи трајно се вградиле во изградбата на македонската независност и идентитет. Овој ден е повод за благодарност, за тоа што денеска живееме во современа, независна и меѓународно призната држава, но и потсетување да продложиме во мир и заедништво да градиме уште подобра држава во духот на трајните вредности за посреќен живот на сегашните и многу идни генерации.

Архива