НОВОСТИ

НОВОСТИ

ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА ПРАЗНИКОТ ИЛИНДЕН – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА ПРАЗНИКОТ ИЛИНДЕН – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Адора Инженеринг на сите граѓани на Македонија им го честита големиот национален празник Илинден, Денот на Републиката. Славејќи ја 118 годишнината од Илинденското востание и 77 години од Првото заседание на АСНОМ, овој двоен посебно значаен празник за македонскиот народ, гордо не потсетува на тоа што сме сега, што го имаме денес и што треба да го чуваме вечно. На Илинден им оддаваме почит на историската борба и вечниот стремеж на македонскиот народ за слобода и самостојна држава и на сите борци и херои кои со своето дело и подвизи трајно се вградиле во изградбата на македонската независност и идентитет. Овој ден е повод за благодарност, за тоа што денеска живееме во современа, независна и меѓународно призната држава, но и потсетување да продложиме во мир и заедништво да градиме уште подобра држава во духот на трајните вредности за посреќен живот на сегашните и многу идни генерации.

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ