ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА ВОСТАНИЕТО

На сите граѓани на Македонија, Адора им го честита Денот на народното востание на македонскиот народ, државниот празник 11 Октомври.

Годинава одбележуваме 81 година од почетокот на антифашистичката вооружена борба за ослободување на македонскиот народ и нашиот придонес во победата над фашизмот во Втората светска војна. Денот, кога во 1941-вата година започнало народното востание во Прилеп и Куманово, важен меѓник во борбата за самобитност и самоствојност на македонскиот народ, е повод да им оддадеме почит и слава на сите борци кои се вградиле во слободата, независноста и сувереноста на македонската држава.

Овој голем и значаен историски ден е наша обврска и завет да продолжиме да ја градиме Македонија како самостојна, независна, правна и демократска држава и место за достоинствен, среќен и просперитетен живот на сите граѓани.

Нека ни е честит и вековит празникот 11 Октомври!

Архива