НОВОСТИ

НОВОСТИ

Честит Денот на независноста – 8 Септември

Честит Денот на независноста – 8 Септември

На сите граѓани на Македонија, Адора Бизнис Групацијата им го честита празникот на независноста – 8 Септември.

На овој најголем национален празник славиме 31 година од раѓањето на државата по успешниот референдум за независност спроведен на 8 септември 1991 година и опстојувањето на самостојна, слободна и суверена македонска држава. Со почит и незаборав кон многуте генерации кои со својот труд, мисли, заложби и пожртвуваност се вградиле во независна Македонија, ние, сегашните генерации, единствени, силни и мудри, имаме аманет да ја сочуваме самостојноста и да изградиме попросперитетна држава со среќни граѓани, респектирана од меѓународната заедница.

Нека ни е за многу години 8 Септември, Деност на независноста на Македонија и македонскиот народ!

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ