Честит Илинден – Симбол на македонскиот непокор

Адора Бизнис Групација им го честита на сите граѓани големиот национален празник 2 Август, Илинден, Денот на Републиката.

Во оваа пригода им изразуваме заслужена почит, благодарност и вечна слава на илинденските и асномските херои, кои ги вградија своите животи во поставувањето телеми на независната македонска држава. Годинава одбележуваме 119 години од првата Крушевска Република и 78 години од првото заседание на АСНОМ, симболи на македонскиот непокор и остварување на сонот на многу генерации за сопствена македонска држава.

Нека ни се за многу години двата Илиндени. Да живее слободна, суверена и просперитетна Македонија!

Архива