Честит 1-ви Мај, интернационалниот ден на трудот

„За поголеми работнички права! За подостоинствен и поквалитетен живот на работниците“!

Со овие пароли и заложби, почнувајќи од штрајковите за осумчасовен работен ден 1886 во Чикаго, преку синдикалните протести, дефилеа и маршеви, како и со традиционалните скари и излети во природа, веќе 136 години се одбележува и слави празникот 1-ви Мај, во светот и кај нас.

Нека ни е честит меѓународниот ден на трудот, еден од најубавите пролетни празници.

Архива