НОВОСТИ

НОВОСТИ

ЧЕСТИТ 20 ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ АДОРА – САМО ДЕЛАТА СЕ ВИСТИНА

ЧЕСТИТ 20 ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ АДОРА – САМО ДЕЛАТА СЕ ВИСТИНА

На 28-ми август 2002-ра година, на православниот празник Успение на Пресвета Богородица и Денот на рударите, докажаниот стопанственик и филантроп, проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја основа Адора инженеринг, компанија со примарна дејност градежништво-висока градба. Празникот Голема Богородица е патрон-заштитник на компанијата, која годинава одбележува 20 годишен јубилеј од своето постоење, успешно делување во различни бизнис сфери, долга и богата хумана мисија со многубројни филантропски дела.

Во 20 години неуморна и посветена работа, со воведување пионерски, најсовремени решенија за сигурно, квалитетно и економично домување, овој градежен бренд има изградено 40 репрезентативни станбено-деловни објекти, подигнувајќи ги стандардите и границите на домашниот пазар на недвижности. За успесите на Адора сведочат 400-те илјади метри квадратни вкупно изградена површина на градби, во чија цврстина и стабилност се вградени 170 илјади m³ бетон и 18 илјади тони армирано железо. Во над 3.000 домови на Адора денес среќно живее и работи цел град со повеќе од 13 илјади жители.

Освен во високата градба, Адора инженеринг е присутна и во финансиско-банкарскиот сектор, каде таа е најголем поединечен сопственик со 14,99% од капиталот на Комерцијална Банка АД Скопје, има акционерски удели во други банки и фармацевтската индустрија, брендот е дел од енергетската дејност во Македонија, а присутен е и на пазарот на недвижноста во Србија и Грција.

Адора има долгогодишна корпоративна општествено одговорна традиција и заедно со Фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец, има вложено над 5 милиони евра за поддршка на заедницата и многу љубов за изградба на подобар, похуман и посреќен свет со еднакви можности за сите граѓани во Македонија и Србија.

Со благодарност до големото семејство Адора, до 500-тината вработени кои биле дел од компанијата, до сите купувачи, клиенти и соработници, соочена со сите предизвици и неизвесности на новото време, Адора Бизнис Групацијата најавува дека храбро и визионерски и натаму ќе го потврдува своето мото Само делата се вистина.

Адора

Поврзани вести

АДОРА АПЕЛИРА ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ И ВО ОВА ТЕШКО ВРЕМЕ ЗА БИЗНИС И ЖИВОТ

Адора Бизнис Групацијата, и покрај исклучително тешката 2022 година и големите предизвици со кои се соочува модерното општество на мировен, макро, микро економски и општестен

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја промовира автобиографската книга „Мојот македонски код“ по повод 20 години Адора и други јубилеи

„МОЈОТ МАКЕДОНСКИ КОД – Живеам за да работам – Ако си борец ќе бидеш и творец“, е најновото авторско дело на проф. д-р Ванчо Чифлиганец,

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА КАДЕ АДОРА Е НАЈГОЛЕМ ПОЕДИНЕЧЕН АКЦИОНЕР СО ОДЛИЧЕН ТРИ-КВАРТАЛЕН РЕЗУЛТАТ ВО 2022 И НАЈВИСОК РАНГ ОД МАКЕДОНСКИТЕ БАНКИ НА ТОП 100 НАЈГОЛЕМИ БАНКИ ВО ЈИ ЕВРОПА

Од почетокот на годинава до крајот на септември, Комерцијална банка АД Скопје оствари позитивен финансиски резултат од 1.850,8 милиони денари (30 милиони евра), што споредено

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР ЗА ПАРНОТО ГРЕЕЊЕ ВО СКОПЈЕ. АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ ЦВРСТИ ГАРАНЦИИ ДЕКА ЕСМ ЌЕ ГИ КУПИ ТОПЛАНИТЕ ИСТОК И ЗАПАД И ЌЕ ГО ПЛАТИ ДОЛГОТ КОН КОМПАНИЈАТА

Менаџментот на Адора инженеринг доби цврсти гаранции од ЕСМ АД дека во најбрз можен рок, според сите домашни законски прописи ќе почне постапката за купопродажба

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ССК ГИ ПОВИКА ИНСТИТУЦИИТЕ НИЗ ДИЈАЛОГ СО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДА ГО РЕШАТ ПРАШАЊЕТО СО ТОПЛАНИТЕ ЗА ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА ВО СКОПЈЕ И ДА СЕ ПОКАЖЕ ДЕКА ВЛАДЕЕ ПРАВОТО ВО ДРЖАВАТА

Сојузот на стопански комори на Македонија во соопштение до јавноста ù даде безрезервна поддршка на компанијата Адора инженеринг со апел дека правото на сопственост е

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ