IMG_2182

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЗА ТРИ ДЕНА ЈА ПОСТАВИ ДЕСЕТТАТА ПЛОЧА НА ОБЈЕКТОТ „АЕРОДРОМ ПАРК 2“ ВО ОПШТИНАТА АЕРОДРОМ ВО СКОПЈЕ

За три дена, Адора Инженеринг ја постави десеттата плоча на станбено-деловниот објект „Аеродром Парк 2“, трета зграда од станбениот комплекс „Адора“ во општината Аеродром. Градежната оператива на компанијата, интензивно работеше за време на викендот, а со истото динамично и брзо темпо продолжуваат да градат и натаму, со цел побрзо поставување на последната плоча од зградата.

Во десеттата плоча поставена над 6-ти кат, вградени се 20 тони железна арматура и 170м3  висококвалитетен бетон со цврстина на бетон МБ 35. Вредно, брзо, истрајно и посветено, на плочата работеа стотина градежни работници, армирачи, ѕидаротеслари и други неимари.

Новиот објект проектиран на девет ката, се гради на просторот на поранешните воени бараки и на своите купувачи ќе им понуди висококвалитетени, елитни станови со површина од 42 до 80 м2, луксузни деловни простории со површина од 42 до 101м2, како и 85 модерни паркиралишта на три нивоа.

Адора Инженеринг продолжува да се грижи за сигурно и економично домување на своите купувачи, кои ќе живеат во енергетски ефикасен стан од високата А класа, со асеизмичка и геомеханичка стабилност, изграден по европски стандарди. 

 

Архива