НОВОСТИ

НОВОСТИ

ADORA BUSINESS GROUP ВО БРИТАНСКИОТ МАГАЗИН „ЕКОНОМИСТ СВЕТОТ ВО 2023-ТА“

ADORA BUSINESS GROUP ВО БРИТАНСКИОТ МАГАЗИН „ЕКОНОМИСТ СВЕТОТ ВО 2023-ТА“

Под наслов „Јубилеј 20 години Adora Business Group – Бизнис и географска диверзификација“, престижниот британски магазин The Economist во изданието на македонски јазик, објави статија за Адора Бизнис Групацијата, со резиме на постигнатите резултати во работењето во изминатите две децении под корпоративното мото Само делата се вистина.

Од основањето на Адора инженеринг во 2022, преку изградените 400.000 m² во примарната дејност висока градба во градежниот сектор, преку диверзификацијата на бизнис портфолиото во други економски сфери, како финансискиот, енергетскиот и други сектори во Македонија и други држави, прилогот се осврнува и на богатата општествено одговорна традиција на Адора и Фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец.

Кликнете тука и прочитајте што објави „Економист“ за Adora Business Group.

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ