АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ КАКО ГЛАВЕН СПОНЗОР ГО ПОДДРЖУВА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКО ЛЕТО 2013

Во рамките на корпоративните општествено одговорни практики, „Адора Инженеринг“ како главен спонзор, го поддржува 53-тото издание на нашата најголема музичко-сценска манифестација Охридско Лето, што синоќа со спектакуларен концерт на светски познатиот баритон од Русија Дмитриј Хворостовски беше свечено отворено пред неколку илјадна публика во Античкиот театар во Охрид. Со поддршка на овој меѓународен фестивал со голема традиција и популарност, „Адора Инженеринг“, како и минатата година, така и сега, сака да даде придонес за афирмацијата на македонската култура, Охрид и Макеоднија во светот, за негувањето и развојот на музиката, театарот и уметноста, презентирани  од домашните и странски уметници, кои од Балканскиот духовен и културен центар, ја праќаат пораката за зближување на народите и државите преку културните вредности што  имаат универзален карактер. 

Светски познатиот баритон од Русија Дмитриј Хворостовски го отвори Охридско Лето 2013
Преполнетиот Антички театар со неколку илјадна публика на отворањето на Охридско Лето 2013
Штандот на Адора Инжнеринг на Отворањето на Охридско Лето 2013
Голем интерес на присутните во Античкиот театар во Охрид за Адора Инженеринг
Штандот на Адора Инженеринг во Античкиот театар во Охрид на отворањето на Охридско Лето 2013
Адора Инженеринг-главен спонзор на Охридско Лето 2013

Архива