ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СЕ ЗАСАДЕНИ 400 НОВИ САДНИЦИ НА ДЕНОТ НА ДРВОТО

Со засадување на 400 нови садници, багреми и чемпреси во парк шумата „Александрија“ во резиденцијата во Црниче-Скопје, сопственост на компанијата,  дел од вработените во Адора Инженеринг денес се влучија во 12-тата еколошка акција „Ден на дрвото“ што во Македонија се реализира под мотото „Засади дрво, засади здравје, засади ја својата иднина“. Традиционалната акција за садење дрвја во Адора Инженеринг е  во рамките на општествено одговорните практики,  во духот на постојаната грижа на градежната компанија за заштита на животната средина, грижа за здравјето на луѓето и за создавање на поздрава иднина за младите поколенија.

На Денот на дрвото вработените во Адора Инженеринг засадија нови садници во парк шумата Александира во Црниче-Скопје

 

Архива