СО ЗАСАДУВАЊЕ 200 САДНИЦИ РОЗИ, АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СЕ ВКЛУЧИ ВО ЕКО АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА ЗЕМЈА НА ЦВЕЌЕТО, ЗЕМЈА НА РОЗИТЕ“

Со садење на 200 садници од рози во парк шумата „Александрија“ околу резиденцијалниот објект во Црниче-Скопје, Адора Инженеринг се вклучи во националната еколошка акција „Македонија земја на цвеќето, Македонија земја на розите“. Покрај декоративното разубавување на природниот амбиент во комплексот Црниче, новите леи со рози треба да придонесат за прочистување на животната средина, преку апсорпција на негативните честички од земјата и почвата, како  еколошкиот штит на овој простор.

Засадување на нови садници со рози во парк шумата „Александрија“ во резиденцијалниот комплекс Адора во Црниче-Скопје

 

Поддршката на акцијата за засадување на Македонија со рози од страна на бизнис секторот, е дел од општествено одговорните активности на градежната компанија Адора Инженеринг, за облагородување, заштита и зачувување на животната средина за нас и за идните генерации.

Збогатување на зелениот и цветен појас околу резиденцијата Адора во Црниче-Скопје

 

 

 

Архива