Адора Flatiron Скопје
Адора Diаmond Garden
Аеродром црква 3
Сакам да купам СТАН

Станбено деловни објекти

Станбениот објект „Аеродром Градинка“ е на ул.„Методија Шаторов Шарло“ бр.9, во срцето на општина Аеродром, во близина на меѓународната железничка и автобуска станица, 10 минути пеш од главниот плоштад во Скопје, булеварите Јане Сандански и Кузман Јосифовски Питу, детските градинки Калинка и Изворче, црквата Свети Илија, поликлиниката Јане Сандански, основното училиште Блаже Коневски, трговски центри и банки. Објектот има девет ката и поткровје, 120 станови со површина од 24 до 85 м² и модерни паркиралишта. Објектот кој се гради според унифицираната методологија на Адора инженеринг и европските стандарди за квалитетно домување, со докажана сигурност, од високата А енергетска класа, долгорочно на станарите ќе им штеди енергија и пари за греење и ладење. Со уредена и хортикултурно оплеменета средина, објектот ќе понуди одлични услови за урбано живеење и релаксација. 
 • Геомеханичка и асеизмичка стабилност од 80 до 105 MPa, докажана со вештачки земјотрес
 • Темелна армирано-бетонска плоча до 125 cm, цврстина на бетон од 30 до 40 МБ
 • Енергетска ефикасност А-класа, до 6 пати намалена потрошувачка на енергија за греење и ладење
 • Термоизолирана фасада со 12 cm графитен стиропор и 16 cm минерална волна за покриви
 • Ѕидање со керамички блок со специјално дизајнирана тула со ниска топлинска спроводливост
 • Geneo Fipro фасадна столарија, безметални ПВЦ профили и трислојни стаклопакети со нискоемисионо стакло
 • Фотоволтаици на сончева енергија за заедничко осветлување без сметки за струја
 • Висока звучна изолација, индекс на звучна пропустливост над 40 db, потврдено со научно испитување на Градежниот факултет при УКИМ, Скопје и  лиценцирани фирми.
 • Намалено емитување на CO₂ во воздухот
 • Модерни паркиралишта со хоризонтална и вертикална сигнализација и далечински управувач

Станови со површина од 24 м² до 85 м².

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Функционални станови со максимално искористен простор, по мерка на купувачите
 • Преградни сендвич ѕидови со термо блок и тервол, со одлична термичка и акустична изолација
 • Ентериер со одличен квалитет од увоз, модерен дизајн, блиндор врати, опремена бања, со можност за избор на плочки
 • Влезови и ходници од мермер-гранит, модерни лифтови со паметни видео-звучни табли
 • Современи безбедносни системи, видео надзор