Адора Flatiron Скопје
Адора Diаmond Garden
Аеродром црква 3
Сакам да купам СТАН

Станбено деловни објекти

Двата објекти се лоцирани во Ново Лисиче, во модерната општина Аеродром, Скопје, во комплексот „Адора“ со девет станбено-деловни објекти и трговски центар со маркетот Рамстор, непосредно до булеварот АСНОМ, во близина на бензинската пумпа Макпетрол. Станбено-деловниот објект на Г.П. 3.13 e на пет ката, со 50 станови со површина од 43 до 62 м², а станбено-деловниот објект на Г.П. 3.16 е на девет ката со 72 станови од 29 до 60 м², деловни простории и модерни паркиралишта. Еко домовите со потврдена асеизмичка стабилност и  енергетски пасош А-класа долгорочно штедат енергија за греење и ладење. Комплексот е до главните сообраќајни артерии на влез и излез на Скопје, од Велес, Куманово, Белград, со пристап до развиена инфраструктура и јавен градски превоз. Во близина има детска градинка, основно училиште, универзитети, познати трговски центри, спортски центри, банки, новиот парк со авион и православниот храм „Св. Јован Крстител“, донација на Адора инженеринг, кејот на реката Вардар и идниот аква парк. Со уредена околина нудат одлични услови за урбано живеење, бизнис, рекреација и релаксација.
 • Геомеханичка стабилност до 105 Mpa и врвна асеизмичка безбедност докажана со вештачки земјотрес
 • Темелна армирано-бетонска плоча до 120 cm, цврстина на бетон до МБ 50
 • А-класа енергетски пасош, драстично намалена потрошувачка на енергија за греење и ладење
 • Фасадни ѕидови – КСиНТИ – термички блок д=16 cm, графитен стиропор 10 cm, акрилен декоративен завршен слој ( коеф. U<0,25 W/(m²·K) со елаборат за енергетски карактеристики на згради), внатрешно малтерисани
 • Фасадна столарија Geneo Fipro, ПВЦ профили – коеф. Uf<1 W/(m²·K), застаклени со трислоен стакло пакет, со нискоемисионо стакло – коеф. Ug<0,8 W/(m²·K)
 • Преградни ѕидови меѓу станови и стан ходник – „сендвич“ ѕидови 25 cm (2X11 cm керамички блок + изолација минерална волна 50 kg/m³), двострано малтерисани
 • Преградни ѕидови 11 cm керамички блок, двострано малтерисани
 • Висока звучна изолација, индекс на звучна пропустливост од 43 db, потврдено со научно испитување на Geing
 • Видео надзор, видеофонија, противпожарен систем
 • Електрични лифтови со иноксни автоматски лизгачки врати, контролиран влез со шифра или картичка
 • Автоматска гаражна врата со далечински управувач
 • Уредена околина, хортикултурно оплеменета, со осмислени содржини

КВАЛИТЕТ 

 • Функционален, максимално искористен станбен простор, по мерка на купувачите
 • Влезни сигурносни стански врати, со заклучување со повеќе точки на заклучување
 • Собни врати медијапан со ПУ боја или ЦПЛ фолија
 • Паркет од масивно дрво – бамбус 120/500/17 мм, фабрички завршно лакиран
 • Плочки од керамика, увозни од Шпанија, прва класа
 • Санитарија порцеланска, батерии еднорачни со сертификат и гаранција
 • Подготовка за клима

Lokali Novo Lisice 3.16Lokali Novo Lisice 961 11