Адора Flatiron Скопје
Адора Diаmond Garden
Аеродром црква 3
Сакам да купам СТАН

Станбено деловни објекти

Станбениот објект „Аеродром Црква 1“ е изграден во рекорден рок на Г.П. 2.10, на ул. „Методија Шаторов-Шарло“ бр. 23, општина Аеродром, 1000 Скопје. Еко објектот е на девет ката и поткровје, со 120 станови со површина од 24 до 86 м² и модерни паркиралишта. Објектот со енергетски пасош А-класа, на станарите долгорочно им штеди енергија за греење и ладење, со потрошувачка на енергија до шест пати помала споредено со поранешниот станбен фонд. Одобрение за градба бр. 23-101, лист за предбележување на градба бр. 102991 КО Кисела Вода 2, Скопје.
 • Геомеханичка и асеизмичка стабилност од 80 до 105 MPa, докажана со вештачки земјотрес
 • Темелна армирано-бетонска плоча до 125 cm, цврстина на бетон од 30 до 40 МБ
 • Енергетска ефикасност А-класа, до 6 пати намалена потрошувачка на енергија за греење и ладење
 • Термоизолирана фасада со 12 cm графитен стиропор и 16 cm минерална волна за покриви
 • Ѕидање со керамички блок со специјално дизајнирана тула со ниска топлинска спроводливост
 • Geneo Fipro фасадна столарија, безметални ПВЦ профили и трислојни стаклопакети со нискоемисионо стакло
 • Фотоволтаици на сончева енергија за заедничко осветлување без сметки за струја
 • Висока звучна изолација, индекс на звучна пропустливост над 40 db, потврдено со научно испитување на Градежниот факултет при УКИМ, Скопје и  лиценцирани фирми.
 • Намалено емитување на CO₂ во воздухот
 • Модерни паркиралишта со хоризонтална и вертикална сигнализација и далечински управувач

100% продадено

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Функционални станови со максимално искористен простор, по мерка на купувачите
 • Преградни сендвич ѕидови со термо блок и тервол, со одлична термичка и акустична изолација
 • Ентериер со одличен квалитет од увоз, модерен дизајн, блиндор врати, опремена бања
 • Влезови и ходници од мермер-гранит, модерни лифтови со паметни видео-звучни табли
 • Современи безбедносни системи, видео надзор