Адора Flatiron Скопје
Адора Diаmond Garden
Аеродром црква 3
Сакам да купам СТАН

Станбено деловни објекти

Елитен станбено-деловен објект, во центарот на Скопје, под падините на Водно. Сместен во срцето на метрополата, овој капитален објект е проектиран за граѓаните кои сакаат урбано-мирен живот. Со прекрасен панорамски поглед на Скопје, Водно и Милениумскиот крст, опкружен со природните убавини на Водно, идеални за прошетки, рекреација и одмор. Во непосредна близина се МВР, градскиот плоштад, централната пешачка зона-улицата „Македонија“, урбан парк и парк на новинарите, Мала станица, Музеј на град Скопје, Старата железничка станица, Основното училиште „Кочо Рацин“, познатите трговски центи Рамстор и Тинекс-Зебра, КАМ маркет и други. Нуди идеални услови за модерно живеење, бизнис и релаксација.
 • Асеизмички конструктивен систем, геомеханичка стабилност до 100 Mpa, бонификација на тлото. Темелна плоча 95 cm, вграден бетон МБ: 39-50.
 • Функционално искористен станбен простор со модерен дизајн.
 • Енергетски ефикасен објект. Драстично намалени трошоци за греење и ладење.
 • Надворешни фасадни ѕидови-блок тула д=20 cm, термичка демит фасада со 8 cm неопор, графитен 25 kg/m³, коефициент на топлопроводливост Umax<0,4.
 • Кровна изолација-покривна плоча од 15 cm, со термичка изолација, хидроизолација и паропропусен, водонепропусен слој.
 • Фасадна столарија-ПВЦ профили, петкоморни, со три дихтунга, трислојно термопан стакло, надворешно К-четиорисезонско.
 • Фотоволтажни системи за заедничко осветлување, штедат енергија, без посебни сметки за струја.
 • Одлична звучна изолација потврдена со научно истражување од Градежниот факултет при УКИМ, Скопје, индекс на звучна пропустливост од 39 db на преграден ѕид.
 • Влез со просторија за домар, видео надзор, видеофонија, штедливи светилки на сензор. Влезна партија од мермер и гранит.
 • Скалишта со природно светло, електрични лифтови со автоматски лизгачки иноксни врати.
 • Влезни врати во стан-блиндор со сигурносна брава.
 • Паркет подови од полупарена бука, даб, бамбус. Прва класа керамички плочки од Шпанија, санитарии прва класа.
 • Модерни подземни паркиралишта со автоматска гаражна врата, далечинско управување и хоризонтална сообраќајна сигнализација.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Функционални станови со максимално искористен простор, по мерка на купувачите
 • Преградни сендвич ѕидови со термо блок и тервол, со одлична термичка и акустична изолација
 • Ентериер со одличен квалитет од увоз, модерен дизајн, блиндор врати, опремена бања
 • Влезови и ходници од мермер-гранит, модерни лифтови
 • Современи безбедносни системи, видео надзор

prizemje- Pod Vodno