РЕАЛИЗИРАНИ ОБЈЕКТИ

ЦРКВА 3

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Методија Шаторов Шарло“ бр. 26 во срцето на општина Аеродром, до православниот храм Свети Илија, меѓународната автобуска и железничка станица, само 10 минути пеш од главниот плоштад во Скопје. Станбениот објект на 10 ката со 2 влеза, има вкупна изградена површина од 10.900 m², 174 висококвалитетни, функционални станови и сопствени паркиралишта, хортикултурно уредена околина со тревен парк, дрвја и клупи за одмор. Енергетски ефикасниот објект А класа, што е завршен со изградба во октомври 2019 година, е награден за проектот „Со традиционално неимарство до здрав современ дом заштитен од бучава“.

АДОРА DIAMOND GARDEN

Најголема внатрешна градина во Европа

Лоциран е на ул. „Московска“ бр. 17 А, во популарната урбана населба Тафталиџе, Општина Карпош, во главниот град Скопје. Грациозната, зелена Македонска дијамантска градина има вкупна изградена површина од 12.600 m², ексклузивни станови и пентхауси, луксузни деловни простории и модерни паркиралишта. Објектот, прогласен за најголема внатрешна градина, го донесе растечкиот тренд на зеленото домување во Македонија и boutique концептот на недвижности во Југоисточна Европа. Diamond Garden by Адора е завршен со изградба во август 2018 година.

АДОРА FLATIRON

Нов урбан симбол во центарот на Скопје

Лоциран е на бул. „Борис Трајковски“ бр. 1 во месноста Стара Рампа, Општина Кисела Вода, во централното, фрекфентно, урбано подрачје на главнит град Скопје. Грандиозниот станбено-деловен комплекс Flatiron by Адора е со височина од 60 метри, има вкупна изградена површина од 29.200 m², ексклузивни станови и пентхауси, луксузни деловни простории и модерни паркиралишта. Објектот кој го донесе урбаниот дух на Њујорк и еден нов, повисок стил на домување по светските стандарди, стана нов препознатлив симбол на Скопје. Завршен е со изградба во декември 2017 година.

КРУЖЕН ТЕК

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Вангел Тодоровски“ бр. 5, во близина на Поликлиниката „Јане Сандански“, во срцето на современата Општина Аеродром со развиена инфраструктура, до меѓународната автобуска и железничка станица, на само 10 минути пеш од главниот градски плоштад во Скопје. Модерниот станбено-деловниот објект на десет ката е со вкупна изградена површина од 10.100 m², има 120 модерни висококвалитетни, функционални станови, атрактивни деловни простории и сопствени паркиралишта. Енергетски ефикасниот објект А-класа, оплеменет со зелен парк, е завршен со изградба во 2017 година.

ЦРКВА 2

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Методија Шаторов Шарло“ бр. 21, во близина на православниот храм Свети Илија, во срцето на модерната Општина Аеродром, непосредно до меѓународната автобуска и железничка станица, на само 10 минути пеш од главниот градски плоштад во Скопје. Станбениот објект на 10 ката е со вкупна изградена површина од 8.500 m², има 120 модерни висококвалитетни, функционални станови и сопствени паркиралишта. Овој енергетски ефикасен објект А-класа, со изградба е завршен во 2016 година.

ГРАДИНКА

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Методија Шаторов Шарло“ бр. 9, во срцето на модерната Општина Аеродром, непосредно до меѓународната автобуска и железничка станица, на само 10 минути пеш од главниот градски плоштад во Скопје. Станбено-деловниот објект на 10 ката е со вкупна изградена површина од 8.300 m², има 120 модерни висококвалитетни, функционални станови и сопствени паркиралишта. Овој енергетски ефикасен објект А-класа, оплеменет со зелен парк, со изградба е завршен во 2016 година.

ПАРК 3

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Методија Шаторов Шарло“ бр. 6, во срцето на модерната Општина Аеродром со развиена инфраструктура, до меѓународната автобуска и железничка станица, на само 10 минути пеш од главниот градски плоштад во Скопје. Станбено-деловниот објект на десет ката е со вкупна изградена површина од 6.210 m², има 75 модерни висококвалитетни, функционални станови, атрактивни деловни простории и сопствени паркиралишта. Енергетски ефикасниот објект А-класа, оплеменет со зелен парк, е завршен со изградба во 2016 година.

ПАРК 2

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Методија Шаторов Шарло“ бр. 8, во срцето на модерната Општина Аеродром со развиена инфраструктура, до меѓународната автобуска и железничка станица, на само 10 минути пеш од главниот градски плоштад во Скопје. Станбено-деловниот објект на десет ката е со вкупна изградена површина од 6.200 m², има 75 модерни висококвалитетни, функционални станови, атрактивни деловни простории и сопствени паркиралишта. Енергетски ефикасниот објект А-класа, оплеменет со зелен парк, е завршен со изградба во 2015 година.

ЦРКВА 1

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Методија Шаторов Шарло“ бр. 23, во близина на православниот храм Свети Илија, во срцето на модерната Општина Аеродром, непосредно до меѓународната автобуска и железничка станица, на само 10 минути пеш од главниот градски плоштад во Скопје. Станбениот објект на 10 ката е со вкупна изградена површина од 8.305 m², има 120 модерни висококвалитетни, функционални станови и сопствени паркиралишта. Овој енергетски ефикасен објект А-класа, со изградба е завршен во 2015 година.

ПАРК 1

Комплекс Адора – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Методија Шаторов Шарло“ бр. 10, во срцето на модерната Општина Аеродром со развиена инфраструктура, до меѓународната автобуска и железничка станица, на само 10 минути пеш од главниот градски плоштад во Скопје. Станбено-деловниот објект на десет ката е со вкупна изградена површина од 7.400 m², има 100 модерни висококвалитетни, функционални станови, атрактивни деловни простории и сопствени паркиралишта. Енергетски ефикасниот објект А-класа, оплеменет со зелен парк, е завршен со изградба во 2014 година.

КОМПЛЕКС АДОРА

Ново Лисиче - Општина Аеродром

Комплексот Адора со девет ( 9 ) модерни згради во ист, препознатлив стил, е лоциран до булевар АСНОМ, во густо населената населба Ново Лисиче, во современата општина Аеродром, Скопје. Станбено-деловните објекти се на фрекфентни, главни сообраќајни артерии на влез и излез во Скопје, од Куманово, Велес и Белград, во близина на паркот со авион, реката Вардар и православниот храм Свети Јован Крстител, донација на ктиторот проф. д-р Ванчо Чифлиганец. Комплексот има вкупна изградена површина од 36.340 m², со 470 модерни висококвалитетни станови, 30-тина атрактивни деловни простории и голем број сопствени паркиралишта. Деветте згради на Адора до трговско-деловниот центар, се изградени од 2011 до 2015 година.

ТРГОВСКО - ДЕЛОВЕН ЦЕНТАР

Ново Лисиче – Општина Аеродром

Лоциран е на ул. „Февруарски Поход“ бр. 46, населба Ново Лисиче, непосредно до комплексот со 9 ( девет ) згради на Адора, во густо населен дел од современата општина Аеродром во Скопје. Деловниот центар е на атрактивна локација, непосредно до фрекфентни, главни сообраќајни артерии на влез и излез во метрополата, од Куманово, Велес и Белград, во близина на паркот со авион, реката Вардар и православниот храм Свети Јован Крстител, донација на ктиторот проф. д-р Ванчо Чифлиганец. Модерниот висококвалитетен трговско –деловен центар има вкупна корисна површина од околу 3.000 m² и сопствени паркиралишта, каде е сместен познатиот трговски синџир Рамстор и други дејности за задоволување на секојдневните потреби на граѓаните во овој дел на главниот град. Тровскиот центар кој Адора инженеринг го изгради заедно со ГЛИЦ ГРУП, е завршен во септември 2013 година.

ПОД ВОДНО

Центар Скопје

Лоциран е на ул. „Димче Мирчев“ бр. 20, во урбано јадро – срцето на општина Центар во главниот град Скопје, под падините на Водно, веднаш до Министерството за внатрешни работи. Елитниот станбено-деловен комплекс Под Водно има вкупна изградена површина од 17.200 m², со 143 ексклузивни, висококвалитетни, модерни, функционални станови во два влеза, ексклузивни деловни простории за различни бизнис дејности и сопствени паркиралишта. Објектот изграден по современите стандарди, со еко и звучен комфор и оплеменета околина е завршен со градба во октомври 2012 година.

БИЛЈАНИНИ ИЗВОДИ

Охрид

Лоциран е на ул. „АСНОМ“ бр. 107, на атрактивна локација веднаш до надалеку прочуениот локалитет Билјанини Извори, под падините на Националниот парк Галичица, во близина на градските плажи и марината, во нашиот најголем туристичкиот центар Охрид. Првиот енергетски ефикасен станбен објект А класа во Охрид, со препознатлив стил, докажана стабилност и ограден двор, е со вкупна изградена површина од 7.500 m², има 90 висококвалитетни станови и голем број сопствени подземни паркиралишта. Објектот кој ги подигна стандардите за домување во Охрид е завршен со градба во јули 2012 година.

КОМПЛЕКС ПАРК

Струмица

Двата модерни станбено-деловни објекти се лоцирани на ул. „Ленинова“ бр. 103, на атрактивна, урбана, фрекфентна локација на влезот во Струмица, до градскиот парк, со поглед кон планината Беласица. Првите енергетски ефикасни колективни станбени објекти А класа во Струмица, со препознатлива архитектура, стил и озеленета околина, се со вкупна изградена површина од 13.300 m², со 134 висококвалитетни, функционални станови, ексклузивни деловни простории и модерни паркиралишта. Објектот кој ги подигна стандардите за домување во Струмица, е завршен со градба во 2011 година.

РЕОНСКИ ЦЕНТАР

Општина Аеродром

Лоциран е на булевар „Видое Смилевски Бато“ бр. 2, до главните фрекфентни сообраќајници „Јане Сандански“ и „Србија“, институции и паркови во модерната општина Аеродром, Скопје. Станбено-деловниот објект е прва инвестиција од 20-те објекти кои Адора инженеринг подоцна ги реализира во Општина Аеродром, давајќи голем придонес во редефинирање на урбаната слика и во подобрување на квалитетот на живеењето. Енергетски ефикасниот А класа објект кој го воведе фотоволтаичното осветлување, е со вкупна изградена површина од околу 9.000 m², 100-тина станови, ексклузивни деловни простории и голем број паркиралишта. Објектот е завршен со градба во 2011 година.

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Скопје

Лоциран е на ул. „Црвена армија“ бр. 20 во урбаното срце на општина Ѓорче Петров, во близина на фрекфентната сообраќајница Скопје-Тетово-Охрид, бројни институции и Саат кулата, донација на Адора инженеринг. Станбено-деловниот објект е прв енергетски ефикасен објект со кој компанијата ги воведе еко домовите во државата, нудејќи поквалитетно, поекономично и поздраво домување надвор од централната зона на главниот град. Објектот со вкупна изградена површина од околу 7.400 m², 74 модерни, функционални станови, ексклузивни деловни простории и сопствени паркиралишта, завршен е со градба во 2010 година.

ВИЛА АДОРА

Црниче Скопје

Лоцирана е на ул. „Благоја Гојан“ бр. 32, во елитната населба Црниче, општина Кисела Вода, во една од последните зелени оази во метрополата, под падините на Водно, во чиста природа, на само 3 минути возење од строгиот центар на Скопје. Вилата со два влеза и две станбени целини, опкружена со сопствена парк шума од 6.500 m², со густ зелен еко штит, колоритен цветен парк, чист воздух, со 10 степени пониска температура од скопските жештини во лето, со поглед на Скопје како на дланка, нуди идеален спој на урбано, лесно, здраво и релаксирано домување во главниот град. Вилата, со вкупна изградена површина од над 1.700 m², со комфорни апартмани и сопствени паркиралишта, е комплетно завршена во 2017 година.

ЧАИР

Скопје

Лоциран е на ул. „Џон Кенеди“ бр. 1, на фрекфентна сообраќајница во општина Чаир, Скопје. Овој препознатлив, модерен станбено-деловен објект е познат по тоа што покрај станбениот дел, на приземниот простор тука е сместен голем, современ маркет од познатиот трговски синџир Веро, кој е најголем во овој дел од Скопје. Објектот со вкупна изградена површина од 18.000 m², има 150 функционални домови за квалитетно живеење, ексклузивни деловни простории и сопствени паркиралишта. Објектот кој е единствен каде Адора инженеринг се јавува како изведувач на градежните активности, е завршен со градба во 2007 година.

КОМПЛЕКС 50 ДИВИЗИЈА

Скопје

Комплексот со два објекти е лоциран на ул. „50 Дивизија“ бр. 34/32, општина Центар, во урбаното срце на Скопје, во непосредна близина на главниот градски плоштад, фрекфентни сообраќајници, значајни институции, паркови. Двата станбено-деловни објекти имаат вкупна изградена површина од 9.600 m², со над 80 модерни, функционални, квалитетни станови, ексклузивни деловни простории и голем број сопствени паркиралишта, со прекрасен поглед кон падините на Водно и идеални услови за урбан живот и релаксација во центарот на метрополата. Објектите се завршени со градба 2008 година.

КАРПОШ

Скопје

Првиот изграден објект на Адора инженеринг е лоциран на ул. „Орце Николов“ бр. 182 А, во срцето на општина Карпош, Скопје, во непосредна близина на градскиот парк, Зоолошката градина, фрекфентни сообраќајници и значајни институции. Станбено-деловниот објект со сопствен покриен ексклузивен базен, опколен со висок, густ зелен еко дрворед, засаден во 2006 година, стана синоним за еден нов, елитен концепт на урбано живеење и модерен, функционален стил на домување. Објектот со вкупна изградена површина од 6.300 m², со комфорни луксузни станови, ексклузини деловни простории и сопствени подземни паркиралишта, со изградба е завршен во 2.005 година.