НОВОСТИ

НОВОСТИ

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ПОДДРЖУВА БЕСПЛАТНА AUTOCAD ОБУКА И ПОДГОТВИТЕЛНА ОБУКА ЗА ПОЛАГАЊЕ ACU ИСПИТИ

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ПОДДРЖУВА БЕСПЛАТНА AUTOCAD ОБУКА И ПОДГОТВИТЕЛНА ОБУКА ЗА ПОЛАГАЊЕ ACU ИСПИТИ

Со поддршка во организирањето на бесплатна Autocad обука и подготвителна обука за полагање Acu испити, Адора инженеринг во соработка со Семос Едукација се придружи на глобалната кампања на Autodesk за сертификација на знаењата на студентите и едукаторите. На тридневните обуки што започнуваат на 24-ти јуни, со стручниот предавач Мирослав Клампфер, Адора инженеринг обезбеди 12 бесплатни ACU испити за 12 најдобри кандидати, Семос Едукација обезбеди бесплатна подготвителна обука за полагање на ACU испити за 12 кандидати, а Autodesk обезбеди бесплатен софтвер за едукатори и студенти. До 20-ти јуни, пријавите се доставуваат во Семос Едукација, а секој професор може да го предложи својот најдобар студент и заедно да ја следат бесплатната обука и бесплатно да полагаат испит. Обуката за најдобрите 12 кандидати кои ќе бидат избрани по пат на прелиминарно тестирање е единствена можност, наменета за едукатори, студенти и професионалци кои имаат минимум една година искуство во работа со AutoCAD. Во текот не летниот период, ќе се организираат и други Autodesk кампањи, кои имаат цел поинтензивно користење на Autodesk програмите и сертификација на овие знаења. Поддршката за полагањето на 12-те бесплатни ACU испити е во рамките на општествено одговорните активности на градежната компанија Адора инженеринг и поддршката што за образованието и науката во Македонија, ја дава Фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец. Пријавување и повеќе информации на линкот.   logoa

Адора

Поврзани вести

МЛАДИТЕ НАТПРЕВАРУВАЧИ НА КБК АДОРА СО 5 – ЗЛАТНИ СРЕБРЕНИ И БРОНЗЕНИ МЕДАЉИ НА SERBIA OPEN WAKO EUROPEAN CUP

Младите талентирани кик боксери од КБК Адора, минатиот викенд остварија одлични резултати на Serbia Open, WAKO European Cup ranking tournament. Од турнирот во Белград, тие

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

СЛОБОДАН ИВЧЕСКИ НАШИОТ СЕНИОР МОТО КРОС ШАМПИОН СО ПОДДРШКА НА АДОРА ТРИУМФИРАШЕ НА СТАРТОТ НА СЕЗОНАТА 2023

Слободан Ивчески Цобо, државниот мото крос MX Сениор шампион, освои две први места натпреварувајќи се на првиот отворен Македонски шампионат со кој мото крос сезоната

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ЧЕСТИТКИ ОД АДОРА ЗА ВРВНОТО ПРИЗНАНИЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА „НАЈДОБРА БАНКА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2023“

Компанијата Адора инженеринг, како еден од значајните поединечни акционери и квалификуван акционер во Комерцијална банка АД Скопје, на сите вработени, на целиот менаџерски тим и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АНТОНИО ДАМЈАНОВСКИ НАШИОТ НАЈУСПЕШЕН МЛАД МОТО КРОС ТАЛЕНТ СО НАТАМОШНА ПОДДРШКА НА АДОРА ЈА СТАРТУВА НОВАТА СЕЗОНА

Со трка на отворениот македонски шампионат во недела во Гевгелија, нашата Адора Атлета Антонио Дамјановски, најталентираниот, најмлад и најуспешен мото крос возач во Македонија, ја

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ