Со освоеното прво место, нашата Адора атлета Антонио Дамјановски по 4-ти пат триумфираше на македонскот шампионат Мотокрос Смолево 2022

Нашиот најмлад и најуспешен мото крос талент, 15 годишниот битолчанец Антонио Дамјановски, по 4-ти пат постигна најдобар пласман, освојувајќи прво место во класата MX2, минатиот викенд на државниот мото крос шампионат Смолево 2022. Оваа последна највисока титула во мото крос трките е особено значајна за младиот Дамјановски, со оглед на тоа што во публиката на […]