ГРАДИМЕ ИДНИНА

создаваме

Години
Само делата
Се вистина

Изградбата на домови е висок морален и одговорен чин за безбеден и квалитетен живот на повеќе генерации.

Започнавме со градежна дејност. Продолживме со нови предизвици во финансискиот сектор и берзанското тргување. Наш приоритет е заедно да создадеме подобар свет со еднакви можности за сите.

+ 0
милиони
евра
инвестиции
+ 0
илјади
задоволни
станари
+ 0
милиони евра
вложени во
заедницата

БИЗНИС ПОРТФОЛИО

Градежништво 01

Македонија
Србија
Грција

БАНКАРСТВO 02

Комерцијална банка АД Скопје

АКЦИОНЕРСТВО 03

Македонија
Свет

Енергетски сектор04

Adora Energy Solutions
Централно греење

Хоспиталити и фасилити 05

Adora Hospitality Group
Adora Facility Management

ФАРМАЦИЈА 06

Адора фармација
Алкалоид

Нови предизвици 07

Одржлив бизнис развој
Економски просперитет

„Долгогодишното бизнис искуство, докажаниот остроумен сенс и визионерство, со амбицијата, ентузијазмот и храброста се наша движечка, развојна сила.“

„Шлемот е мојата круна. Изградбата на домови е висок морален и одговорен чин за безбеден и квалитетен живот на повеќе генерации и е најисплатлива инвестиција за иднината!“

проф. д-р Ванчо Чифлиганецпретседател

„Горди сме што Адора е пионер и лидер во воведувањето на најновите глобални стандарди и трендови на регионално ниво.“

д-р Драгана Д. Чифлиганецизвршен потпретседател

„Вистинскиот успех на компаниите се мери со квалитетот на општеството што тие умеат да го изградат во средините каде што делуваат. Императивно, просперитетот на општеството почнува со вложување во младите.“

Душко Чифлиганецзаменик претседател

ЗОШТО АДОРА ?

Нашите предности

Лидер во воведување најнови трендови и подигнување на стандардите во работењето. Предводник во имплементација на пионерски решенија и иновации за врвен квалитет. Визионерски, долгорочни иницијативи. Интернационална репутација со 60 признанија. Изградба на подобар и похуман свет.

Пионер-лидер во иновации

Први сме во: најсовремени стандарди и технологии за квалитет на европско ниво, вештачки земјотрес за докажано стабилни градби, енергетска ефикасност А-класа, фотоволтаици во колективно домување, одлична звучна изолација, здраво, еко, хумано живеење.

Награди и признанија

Ние сме еден од најнаградуваните деловни субјекти во Македонија. Меѓународно реноме потврдено со 10 високи интернационални награди доделени од авторитетни светски организации и асоцијации. Освоени повеќе од 100-тина интернационални и национални признанија.

Општествена одговорност

Посветено градиме богата општествено одговорна традиција, преку одговорен однос кон заедницата со која го споделуваме успехот. Поддржувајќи ги социјално ранливите лица, образованието, здравството, спорот и културата, сакаме да создадеме посреќно општество.

Адора

Новости

МЛАДИТЕ НАТПРЕВАРУВАЧИ НА КБК АДОРА СО 5 – ЗЛАТНИ СРЕБРЕНИ И БРОНЗЕНИ МЕДАЉИ НА SERBIA OPEN WAKO EUROPEAN CUP

Младите талентирани кик боксери од КБК Адора, минатиот викенд остварија одлични резултати на Serbia Open, WAKO European Cup ranking tournament. Од турнирот во Белград, тие

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ПРОЕКТИ

Адора

Проекти

И покрај бизнис диверзификацијата, Адора во својот генетски ДНК код, секогаш ќе пулсира како градежна компанија.

ADORA BUSINESS GROUP

Водени од нашето мото „Само делата се вистина“, флексибилни на променливите економски и општествени услови, храбро ги прифаќаме предизвиците на новото време.

Инвестираме во различни дејности, сфери и региони. Наша цел е одржлив развој на групацијата, вработените и општеството на локално, национално и глобално ниво.

building

Контакт

КОНТАКТ