ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА ВОСТАНИЕТО

На сите граѓани на Македонија, Адора им го честита Денот на народното востание на македонскиот народ, државниот празник 11 Октомври. Годинава одбележуваме 81 година од почетокот на антифашистичката вооружена борба за ослободување на македонскиот народ и нашиот придонес во победата над фашизмот во Втората светска војна. Денот, кога во 1941-вата година започнало народното востание во […]