ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО ПРВИОТ ВЕШТАЧКИ ЗЕМЈОТРЕС ВО МАКЕДОНИЈА МЕДИУМИТЕ ВО СРБИЈА ПИШУВААТ ЗА ЗНАЧЕЊЕТО НА ОВОЈ ТЕСТ ЗА СТАБИЛНОСТА НА ОБЈЕКТИТЕ

Катастрофалните земјотреси во Турција и Сирија, каде тлото сеуште не мирува и неодамнешните потреси на Балканот, повторно ја актуелизираа важноста на квалитетот на градење за стабилноста на станбените објекти во регионот. Земјотресите во Турција и Сирија резултираа со 50-тина илјади жртви и огромни штети, со уништени и разделени семејства, чии домови се уриваа како кули […]