СРЕДБА НА ГЕНЕРАЦИЈАТА „ЗЛАТНА ФАЛАНГА“ ВО ПРОБИШТИП

По повод 55 години од запишување во Средното рударско-геолошко училиште во Пробиштип, минатиот викенд се одржа средба на генерацијата 1969-1973-2024, со културно забавна програма и емитување на документарен филм, по сценарио на академик Венко Андоновски, во режија и реализација на Никола Кумев. „Златната фаланга“, генерацијата која од 1969 до денес е „Еден за сите, сите […]