ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај мостот Близнак, на реката Вардар во Скопје, чиј ктитор и донатор е проф. д-р Ванчо Чифлиганец, првиот човек на Адора Бизнис Групацијата. Изминатата деценија ова духовно катче прерасна во место […]